Courgette salade;
smaakt bij een Griekse maaltijd, eigenlijk past het overal bij.
wat hebben we nodig voor 2 personen;
1 courgette
halve citroen
dille gedroogd of verse
sap van een halve citroen
halve rode ui fijngesnipperd
olijfolie
persillade (peterselie met knoflook gemengd)
chilivlokken voorde pit
courgette in dunne plakken snijden
olijfolie in de koekenpan en de pakken even aanbakken een minuut of 4 aan beide kanten
kruiden met de chilivlokken en persillade
Laat ze op een bord met keukenpapier afkoelen ,misschien moet je nog een portie bakken alleen de bodem van de pan bedekken.
Ondertussen maken we de marinade ,gesnipperd uitje mengen met de dille en citroensap
olijfolie en eventueel nog wat peper .
is de courgette afgekoeld dan in een schaal en de marinade eroverheen en goed doormengen.
Lekker met kipkebab en tzatziki
Ik zou zeggen eet smakelijk