Dit is een eeuwen oude soep ...en wie het juiste oude recept heeft dat is niet te achterhalen, Iedereen heeft zijn eigen draai er aan gegeven ..
soms wel jammer .
De soep is vernoemd naar de maitresse van koning Lodewijk de vijftiende
die in de 18e eeuw regeerde
Je heb niet veel nodig voor deze soep...je kunt er van alles aan toevoegen maar ik wil het een beetje origineel houden
Vroeger werd er met een rauw ei gewerkt ,ik eet het nu met een gekookt ei.
Voor 3 a 4 kommen soep;
kleine of halve bloemkool
1 ui
500 ml bouillon (kip)
250 ml melk
100 ml room
2 theelepels komijnzaad
peper
ei
50 gram roomboter
We gaan beginnen
Bloemkool in stukken snijden ook de stronk.
ui fijn snipperen
Roomboter in de pan laten smelten en de ui glazig bakken
bloemkool erbij even goed omschudden de komijn er bij en laat 5 min. smoren op laag vuur
De komijn geeft er een lekkere smaak aan...Durf het gewoon te proberen
Bouillon warm maken ,heb je geen bouillon doe 1 z/a kip bouillontablet in 1 liter kokend water
Melk bij de bloemkool en de bouillon alles moet goed onder staan
laat een minuut of 20 koken tot bloemkool gaar is...
haal een paar roosjes uit de pan en zet apart
Maak de soep romig door de staafmixer er door heen te halen ,nu nog wat bouillon toevoegen ..Ligt er ook aan hoe dun je de soep wilt.
De room erbij goed door kloppen ...peper erbij naar smaak
Soep weer doorwarmen en eitjes koken
Soep in de kom eitje erop...Ik zeg ;
Eet smakelijk
Deze romige Crème Dubarry is de dag erop nog lekkerder ..doe er fijne groene kruiden in
tuinkers en peterselie...Nog een dag smullen van deze soep.
Maak jouw eigen website met JouwWeb