Home; zoutarme recepten » soepen » Crème Dubarry

Dit is een eeuwen oude soep ...en wie het juiste oude recept heeft  dat is niet te achterhalen, Iedereen heeft zijn eigen draai er aan gegeven ..

soms wel jammer .

De soep is vernoemd naar de maitresse van koning Lodewijk de vijftiende 

die in de 18e eeuw regeerde

Je heb niet veel nodig voor deze soep...je kunt er van alles aan toevoegen maar ik wil het een beetje origineel houden

Vroeger werd er met een rauw ei gewerkt ,ik eet het nu met een gekookt ei. 



Voor 3 a 4 kommen soep;

 

kleine of halve bloemkool

1 ui

500 ml bouillon (kip)

250 ml melk

100 ml room

2 theelepels komijnzaad

peper

ei

50 gram roomboter

 



 We gaan beginnen

 

Bloemkool in stukken snijden ook de stronk.

ui fijn snipperen

Roomboter  in de pan laten smelten en de ui glazig bakken

bloemkool erbij even goed omschudden de komijn er bij en laat 5 min. smoren op laag vuur

De komijn geeft er een lekkere smaak aan...Durf het gewoon te proberen

Bouillon warm maken ,heb je geen bouillon doe 1 z/a kip bouillontablet in 1 liter kokend water

Melk bij de bloemkool en de bouillon alles moet goed onder staan

laat een minuut of 20 koken  tot bloemkool gaar is...

haal een paar roosjes uit de pan en zet apart

 

Maak de soep romig door de staafmixer er door heen te halen ,nu nog wat bouillon toevoegen ..Ligt er ook aan hoe dun je de soep wilt.

De room erbij goed door kloppen ...peper erbij naar smaak 

Soep weer doorwarmen en eitjes koken

Soep in de kom eitje erop...Ik zeg ;

Eet smakelijk

 




Deze romige Crème Dubarry is de dag erop nog lekkerder ..doe er fijne groene kruiden in 

tuinkers en peterselie...Nog een dag smullen van deze soep.