Home; zoutarme recepten » visgerechten » Grieks gevulde calamaris

Ik ben gek op inktvis en ben ondanks dat we tropische hitte hebben  toch even naar de markt gefietst wel heel vroeg

Ja hij had gelukkig nog liggen ...wel zonder tentakels ..dat is jammer ,maar deze visboer krijgt de inktvis aangelevererd om calamaris te bakken

Maar dat wil ik niet  vandaag een Griekse maaltijd met gevulde inktvis erbij


Het is vlug klaar ook deze vulling

wat gaat er in de vulling;

2 uien 

3 tenen knoflook

wat cherrytomaten

geitenkaas

munt 

peterselie

gedroogde oregano

zwarte peper

                                                                                                              olijfolie


Alles snijden voor de vulling

ui knoflook bakken tomaatjes in vieren snijden en erbij en de gedroogde kruiden

op het laatst de geitenkaas en verse kaas erdoor scheppen

Droog de inktvissen en ga ze vullen met een lepel niet te vol de inktvis zet op

vastzetten met een satè prikker


 

 

olijfolie in de koekenpan

en op hoog vuur de inktvis aan beide kanten bakken



Totaal een minuut of 6 tot 8 minuten 

De inktvis is dan gaar

Lekker genieten van je calamaris die je eet bij een Griekse maaltijd met tzatziki ,

koolsalade en gevulde paprika`s