Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » gevulde inktvis in tomatensaus

Er staan al meer recepten die ik maakte met inktvis,ik ben ook een groot fan

maar gevuld had ik ze nog nooit en die variatie ga ik vandaag maken

Een complete maaltijd word het met tomatensaus en een pasta

Ik schrijf het bij de vakantie gerechten omdat ik thuis niet eens weet hoe ik aan inktvis moet komen...ja bestellen en de prijs weten ze niet 

Het ligt in het zuiden altijd in elke winkel kost bijna niks ...daarom eet ik ze vaak op vakantie


 

Ik heb 2 grote inktvissen vandaag, goed schoongemaakt koppen en ogen eruit de harde binnenstukken en goed schoongespoeld

een handje zeevruchten voor de vulling en 4 grote gamba`s omdat het zo lekker is


Ik maak eerst de vulling ,en erachteraan gelijk de tomatensaus kunnen de smaken wat intrekken

niet alles staat op de foto;

 

1 grote ui

paar tenen knoflook

1 Spaans pepertje

blik tomaten of verse tomaten

paar kerstomaatjes

grote rode paprika

piripiri saus of tabasco 

basilicum 

rozemarijn

lenteui

peterselie

125 ml rode wijn

scheutje balsamicoazijn

halve z/a groente bouillontablet van ....................Versteegen

theelepel gerookte paprikapoeder

olijfolie


Vulling inktvis

ui knoflook pepertje heel fijn snipperen en glazig bakken in de olijfolie

stukje van de rode paprika nemen heel klein snijden en mee bakken

de zeevruchten wat kleiner snijden 

metk leine kerstomaatjes ook meebakken ,lenteui er bij

klaar dit kun je even wegzetten


tomatensaus

ui knoflook spaans pepertje fijn snijden en aanfruiten in olijfolie

paprika in blokjes snijden en even mee laten bakken 

Blik tomaten erbij even goed doorroeren

rode wijn balsamico halve bouillontablet erbij

gerookte paprikapoeder

en de rozemarijn

Laat maar 3 kwartier lekker pruttelen...naar smaak nog wat piripiri erbij


Ondertussen peterselie snijden ,lente ui en basilicum 

Ik maak er macaroni bij  lekker met de tomatensaus


de inktvis vullen ik doe de tentakels ook gedeeltelijk erin en zet alles vast met 

sate prikkers of tandenstokers wat je in huis heb

niet te veel anders barst h de bol het zwelt op met bakken

 


Olijfolie in de koekenpan ondertussen macaroni koken

inktvis aan beide kanten bakken een minuut of 6 a 7


ondertussen de tomatensaus opwarmen  tot aan de kooken de inktvissen erin leggen

Laat ze erin wat nagaren

In de koekenpan scheut olijfolie  weer erin en de schoongemaakte gamba`s   (darmkanaal eruit) en bakken 

met citroensap peper en knoflookpoeder

Zorg dat alles gelijktijdig klaar is

gare macaroni nadat het afgespoeld is  bij de tomatensaus en goed doorroeren



Gamba`s mooi rose leg het op de macaroni

Kruiden erover heen en we kunnen gaan eten





Laatste foto`s niet echt mooi ,geen ruimte in de camper om een mooi bordje op te dienen en ik wil ook graag warm eten.

Maar het was ontzettend lekker...maak ik nog wel een keer.