Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik maak het niet zo vaak maar waarom eigenlijk niet, het is simpel en vlug klaar en is verschrikkelijk lekker.

Bulgur is een grof gebroken  tarwe.

Heerlijk gerecht uit het Midden Oosten ,en maak je er wat bij ..dan willen we daar natuurlijk ook van die heerlijke gerechten bij uit het Midden oosten,

zoals dat lekkere lamsgehakt de warme gegrilde tomaatjes op koude yogurt-tahinsaus

 

Lekker bij de BBQ of als salade als hoofdmaal



Wat hebben we nodig voor 4 pers.

 

175 gram Bulgur (ik nam het hele pak)

1 blik  artishokharten  ( Van de Jumbo  zit heel weinig                                            zout in 0.12 p.100gr.)

1 rode ui

2 grote tomaten of 8 zoete minitomaatjes

halve komkommer 

1 grote lepel tomatenpure ( Delmonte)

1 citroen

6 eetlepel goede olijfolie

 witte peper

chilivlokken

zachte geitenkaas 3 a 4 rondjes

paar lepels granaatappelpitjes

peterselie.

verse munt een paar lepels,doe maar lekker veel.

bosje lente ui




Begin met water te koken 

Bulgur in de schaal en een halve liter kokend water erover.

Bord erop en zet weg voor 10minuten

Ondertussen de groente snijden.

Komkommer de pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.

tomaten in stukjes .

Ui klein snijden.

Blik artisjokkenhartjes in zeef laten uitlekken je kunt  het nog spoelen.

En ook in stukken snijden.

Peterselie en munt snijden.

citroen uitpersen en de schil raspen.

Na 10 minuten bulgur even goed doorroeren en in zeef over tollige water is verwijderd.

Doe alle groente erbij en citroensap en de olijfolie en tomatenpuree peper en chilipeper erover strooien en goed doorscheppen

Laat de salade afkoelen en zet het weg in de koelkast.

Vlak voor het opdienen de kaas verbrokkelen  de granaatappelpitjes en de lenteui knippen en alles erover strooien.

Je kunt het zo eten alles zit erin wat een mens nodig heeft (vegetarisch) of je eet het met wat erbij.

 

Wij aten het met lamsgehaktballetjes gekruid met 

komijnzaad ,sjalot, harissa ,peper en lekker bakken in roomboter met olijfolie

Ook tomaatjes warm gegrild in de airfryer met yohurt-tahinsaus