Ik maak het niet zo vaak maar waarom eigenlijk niet, het is simpel en vlug klaar en is verschrikkelijk lekker.
Bulgur is een grof gebroken tarwe.
Heerlijk gerecht uit het Midden Oosten ,en maak je er wat bij ..dan willen we daar natuurlijk ook van die heerlijke gerechten bij uit het Midden oosten,
zoals dat lekkere lamsgehakt de warme gegrilde tomaatjes op koude yogurt-tahinsaus
Lekker bij de BBQ of als salade als hoofdmaal
Wat hebben we nodig voor 4 pers.
175 gram Bulgur (ik nam het hele pak)
1 blik artishokharten ( Van de Jumbo zit heel weinig zout in 0.12 p.100gr.)
1 rode ui
2 grote tomaten of 8 zoete minitomaatjes
halve komkommer
1 grote lepel tomatenpure ( Delmonte)
1 citroen
6 eetlepel goede olijfolie
witte peper
chilivlokken
zachte geitenkaas 3 a 4 rondjes
paar lepels granaatappelpitjes
peterselie.
verse munt een paar lepels,doe maar lekker veel.
bosje lente ui
Begin met water te koken
Bulgur in de schaal en een halve liter kokend water erover.
Bord erop en zet weg voor 10minuten
Ondertussen de groente snijden.
Komkommer de pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
tomaten in stukjes .
Ui klein snijden.
Blik artisjokkenhartjes in zeef laten uitlekken je kunt het nog spoelen.
En ook in stukken snijden.
Peterselie en munt snijden.
citroen uitpersen en de schil raspen.
Na 10 minuten bulgur even goed doorroeren en in zeef over tollige water is verwijderd.
Doe alle groente erbij en citroensap en de olijfolie en tomatenpuree peper en chilipeper erover strooien en goed doorscheppen
Laat de salade afkoelen en zet het weg in de koelkast.
Vlak voor het opdienen de kaas verbrokkelen de granaatappelpitjes en de lenteui knippen en alles erover strooien.
Je kunt het zo eten alles zit erin wat een mens nodig heeft (vegetarisch) of je eet het met wat erbij.
Wij aten het met lamsgehaktballetjes gekruid met
komijnzaad ,sjalot, harissa ,peper en lekker bakken in roomboter met olijfolie
Ook tomaatjes warm gegrild in de airfryer met yohurt-tahinsaus