Als het eenmaal kerstmis is konijn volop te krijgen ,het is heel mager vlees en cholesterolarm...en ook nog erg lekker ook
Ik maak het nu voor tweede kerstdag,je kunt het ook van te voren maken
wel zo makkelijk
Niet alles staat op de foto komt altijd weer wat extra`s bij
voor 2 personen;
2 konijnenbouten
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
1 grote ui
2 tenen knoflook
half blikje tomaten puree
1 blikje bier
1 lepel honing
2 lepels mascarpone
paar takjes rozemarijn
5 zwarte peperbolletjes
5 jeneverbessen allemaal even fijn pletten (achterkant van een lepel)
peper uit de molen ,paprikapoeder
olijfolie om te bakken
Konijnenbouten inwrijven met peper en paprikapoeder
Olijfolie opzetten en de konijnenbouten rondom bruinbakken
haal de konijnenbouten eruit
Ui en knoflook glazig bakken in het overgebleven vet
groenten erbij en laat maar even goed bakken
Honing erbij en even laten karamelliseren
Tomatenpuree erbij even mee laten bakken
Konijnenbouten weer erbij ,even weer goed mee laten bakken met alle groenten goed rond roeren
Afblussen met bier
Alle kruiden erbij en laat het garen in een uurtje,botjes moet je los kunnen trekken zonder moeite
dan is het vlees gaar.
Konijnenbouten eruit halen en even af laten koelen.
Ik ga even met de staafmixer door de saus tot deze mooi glad is
Als het vlees is afgekoeld ;vlees van de bouten plukken en daarna weer bij de saus doen
Mascarpone erbij en goed doorroeren ,
ondertussen de pasta koken
Ik doe oesterzwammen heel even bakken met peper uit de molen in roomboter.