Ik heb nog een halve knolselderij in blokjes gesneden in de diepvries liggen ,en op een koude dag is een soepje toch wel lekker
Het is ook zo klaar.,ik had genoeg en het eerste bordje genomen zoals het hier op de foto staat.
We hadden ook een gerookte makreel
Ik probeer eens uit een stukje in de soep...maar dat is lekker
2e bordje met wat stukjes makreel..oppassen het is eigenlijk te zout,maar eet je geen brood en is dit je lunchgerecht...ik vond het kunnen
Voor 2 pers
halve knolselderij
1 teen knoflook
1 kleine ui
klein stukje prei
kruidenbuiltje
peper uit de molen
basilicum
roomboter
en bouillon zodat alles mooi onder staat
room
peterselie en voorjaarsuitje als garnering
Roomboter in de pan
ui en knoflook glazig bakken
Knolselderij erbij even mee bakken
Prei erbij en de bouillon tot het net onder staat allemaal
Kruidenbuiltje erin hangen
Peper uit de molen erbij zo`n 25 min .laten pruttelen
Als de groente gaar is ,pan van het vuur en met de staafmixer tot het een mooie egale soep pureren
Is de soep te dik,wat kokend water erbij
naar smaak room erbij ,of kookroom of crème frache
Ik nam room ongeveer 10o ml
Nog even na laten pruttelen soep op het bord nog even afmaken met peterselie en voorjaarsui die
natuurlijk klein gesneden is
Of met wat gerookte makreel ....verrassend lekker.
Ik was nog aan het denken zal je het er bij schrijven .. het is toch allemaal zoutarm
waar we hier over praten ,maar vette vis is zo gezond en je eet geen brood met beleg
dan schrijf ik het toch gewoon op
En ik laat iedereen vrij om dit toe te voegen of niet.
je kunt je aanmelden op mijn F.Bpag Zoutarm maar wel lekker...gezellig