Wat ben ik blij met de winter ...niet het weer ,maar om stoofpotjes te maken en vandaag met donker bier....sjalotjes
lekker ik maak het weer een dag van te voren,
Ik ga genoeg maken zodat ik nog een portie kan invriezen..
Altijd makkelijk als je wat lekkers uit de vriezer kan pakken na een drukke dag
WE nemen een pan die ook de oven in mag. Liefst een gietijzer pan
1 kg.runderlappen
2 speklap in blokjes snijden
3 stengels bleekselderij
2 winterwortels
3 tenen knoflook
2 uien
400 gram sjalotjes
1 flesje donkerbruin bier
1 klein blikje tomatenketchup
pruimen gelei of een paar gedroogde pruimen
laurierblad
Gerookt paprikapoeder,
zwarte peper
bouillontablet zoutarm
bloem
olijfolie en roomboter.
Rundvlees in dobbelsteentjes snijden peper en gerookte paprikapoeder erover heen strooien ,goed in laten trekken,bloem erover strooien..niet teveel.
Alle groenten snijden behalve de sjalotjes
Olijfolie in de pan en het vlees in gedeeltes aanbraden.
Vlees uit de pan ,we bakken er de spekjes in aan met de bleekselderij en de knoflook
Bloem erover heen strooien en even door roeren
Tomatenpuree erbij, donker bier 250 ml en 200 ml water
Bouillontablet en laurierblad erbij en de pruimen of pruimengelei,naar smaak
Vlees erbij
laat het een uurtje pruttelen met de deksel op de pan.
Ondertussen schillen we de sjalotten en de wortelen in plakjes snijden.
Roomboter in de koekenpan en we bakken de wortels met de sjalotjes in de roomboter ,zwarte peper erover .
Oven voorverwarmen op 150 graden .
Na een uur doen we de wortels met sjalotten in de vleespan,ook de roomboter erbij.
En de pan gaat met deksel in de oven...(Kan de deksel niet in de oven ,neem aluminium folie dubbel en klem dat op de pan).
Oven nu op 120 graden en langzaam laten garen .
het lekkerst is het na een uur of 3 garen (even controleren) is het suddergerecht klaar en kan het uit de oven .
Je kunt het gelijk eten ,maar ook een nachtje koel wegzetten en de volgende dag eten zijn de smaken nog meer ingetrokken.
Lekker met gekookte aardappelen, puree of aardappelen uit de oven.
het zal zeker smullen worden.
voor het de oven in gaat na anderhalve uur stoven in de oven
Maak jouw eigen website met JouwWeb