Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ben ik blij met de winter ...niet het weer ,maar om stoofpotjes te maken en vandaag met donker bier....sjalotjes

lekker ik maak het weer een dag van te voren,

Ik ga genoeg maken zodat ik nog een portie kan invriezen..

Altijd makkelijk als je wat lekkers uit de vriezer kan pakken na een drukke dag

WE nemen een pan  die ook de oven in mag. Liefst een  gietijzer pan

1 kg.runderlappen

2 speklap in blokjes snijden

3 stengels bleekselderij

2 winterwortels

3 tenen knoflook

2 uien

400 gram  sjalotjes

1 flesje donkerbruin bier

1 klein blikje tomatenketchup

pruimen gelei of een paar gedroogde pruimen

laurierblad

Gerookt paprikapoeder,

zwarte peper

bouillontablet zoutarm

bloem

olijfolie en roomboter.



Rundvlees in dobbelsteentjes snijden peper en gerookte paprikapoeder erover heen strooien ,goed in laten trekken,bloem erover strooien..niet teveel.

Alle groenten snijden behalve de sjalotjes

Olijfolie in de pan en het vlees in gedeeltes aanbraden.

Vlees uit de pan ,we bakken er de spekjes in aan met de bleekselderij en de knoflook

Bloem erover heen strooien en even door roeren 

Tomatenpuree erbij, donker bier 250 ml en 200 ml  water

Bouillontablet en laurierblad erbij en de pruimen of pruimengelei,naar smaak

Vlees erbij 

laat het een uurtje pruttelen met de deksel op de pan.

Ondertussen schillen we de sjalotten en de wortelen in plakjes snijden.

Roomboter in de koekenpan en we bakken de wortels met de sjalotjes in de roomboter ,zwarte peper erover .

Oven voorverwarmen op 150 graden  .

Na een uur doen we de wortels met sjalotten in de vleespan,ook de roomboter erbij.

En de pan gaat met deksel in de oven...(Kan de deksel niet in de oven ,neem aluminium folie dubbel en klem dat op de pan).

Oven nu op 120 graden en langzaam laten garen .

het lekkerst is het na een  uur of 3 garen    (even controleren) is het suddergerecht klaar en kan het uit de oven .

 

Je kunt het gelijk eten ,maar  ook een nachtje koel wegzetten en de volgende dag eten zijn de smaken nog meer ingetrokken.

Lekker met gekookte aardappelen, puree of aardappelen uit de oven.

het zal zeker smullen worden.


 voor het de oven in gaat                    na  anderhalve uur stoven in de oven


Maak jouw eigen website met JouwWeb