Aardappeltjes voor 2 personen
kipstukken
paprikapoeder
za` atar ;kruidenmengsel uit het middenoosten koop je bij de Marokaanse winkel (wilde oregano, sumac en sesamzaad)
herbes de provance (Provinciale gemengede kruiden)
peper
kerriepoeder .........van alles 1 theelepel
olijfolie
Kruiden door elkaar mengen kip stukken in een plastic zak en daar de kruiden in gooien en goed schudden
kruiden zijn goed verdeeld over de kipstukken
Plaats de kip nog een uurtje terug in de koeling
Aardappels in de schil in brede plakken snijden en wassen
Olijfolie in de schaal niet teveel tegen het aanbakken
aardappeltjes op de bodem leggen paprikapoeder erop strooien olijfolie erover sprenkelen.
Leg de gekruide kipstukken op de aardappeltjes nog wat olijfolie erop sprenkelen en dan de oven in voor een uur op 200 graden
Na een uur heb je lekker krokante kipstukken en goed gekruide gebakken aardappeltjes
lekker een gemengde salade erbij
Eet smakelijk