Ik heb nog een restant bloemkool en een restant spinazie ...en dan ga ik twijfelen gaat dat wel samen smaken.. Bloemkoolsoep is zo lekker .
De lekkerste blijft natuurlijk een Crème Dubarry
Maar het feit dat ik het opschrijf bewijst dat het een heerlijke soep is
We hebben niet zo veel nodig
Voor 1 grote kom
kwart bloemkool
75 gram spinazie
halve ui of sjalot
2tenen knoflook
20gram roomboter
halve zoutarme groentebouillontablet
peterselie
lepel crème frache
theelepel kerriepoeder
chilipoeder naar smaak
peper
Boter in de pan ui en knoflook fijn snijden en aanfruiten
bloemkool in kleine stukken snijden
bij de ui in de pan
Bouillon erover tot het net onder staat ... je kunt altijd bijvullen als je met de staafmixer de soep aan het mixen ben en het te dik is
Kruiden erbij en laat een minuut of 20 koken tot bloemkool gaar is .
Pan van het vuur met de staafmixer een gladde soep pureren
De soep weer op het vuur weer laten koken en de sinazie erbij ,tot het geslonken is .
Nog een lepel crème frache erdoor wat gesneden peterselie erover.
En smullen maar
Ik heb er nog een gekookt ei bij en rosbief...En het was een verrukkelijke lunch.