Ik ben een fan van de recepten van Ottolengi, hij weet met kruiden noten en een touch van sinaasappelschil of citroensap en schil een heerlijke smaak te geven aan gerechten
Nu word pasta Norma een Siciliaans pasta gerecht al veel beschreven , maar Ottolenghi doet het net even anders en roostert de aubergine ,de belangrijkste groente van dit gerecht..Het is een eenvoudig recept
En alhoewel het nog gebruikelijk is dat je de aubergine eerst moet bestrooien met zout om het vocht eruit te halen is dat al zo achterhaald ..zo wie zo als je een zoutarm dieet heb ga je er niet eerst rijkelijk zout over gooien
Nee hoor ik doe het nooit.
wat heb je nodig voor 2 personen
2 aubergines
5 tenen knoflook
1 chilipeper
2 rijpe tomaten
1 blik tomaten
verse basilicum
1 lepel gedroogde oregano
1 theelepel suiker
pasta voor 2 personen
Ongeveer 100ml olijfolie
zwarte peper uit de molen
Geraspte kaas ;mozzarella of Emmentaler
Oven voorverwarmen op 220 graden
We beginnen met de aubergines te grillen ,beiden uiteinden eraf snijden
en met een dunschiller strepen schil eraf halen van boven naar beneden
Snijd er plakken van ,van een halve cm.
Doe in een grote schaal de olijfolie met gemalen zwarte peper en haal hier de plakken aubergine door aan beide kanten
Leg ze daarna op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bak de aubergine in 30 a 35 min goudbruin
Laat ze daarna afkoelen...Je kunt dit fijn van tevoren klaar maken.
Ze zijn al lekker om zo te eten met een yoghurtsausje
Olijfolie in de koekenpan en en bak de chilipeper en knoflook doe er de tomaten en blik en tomaten, oregano en suiker toe onder voortdurend roerend door tot het kookt
Laat het zachtjes koken tot het een dikke saus word
Kook ondertussen de pasta
aubergine kan nu in de pan met saus
strooi nog wat zwarte peper erover
Pasta al dente gekookt ,giet af in vergiet doe de pasta met aanhangende water in de saus ,warm goed door en roer voorzichtig zo dat niet de aubergine tot pap word geroerd
Er kan opgediend worden ,snijd nog wat basilicum voor over de pasta en wat geraspte kaas erop
Smullen maar met of zonder vees ..Ik maakte er gehaktballetjes bij in tomatensaus
Die aubergine in de pasta is wel echt heel lekker
Zo kun je ook zoutarm van Ottolenghi`s recepten smullen