Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » Italiaans » Pasta Norma ala Ottolenghi

Ik ben een fan van de recepten van Ottolengi, hij weet met kruiden noten en een touch van sinaasappelschil of citroensap en schil een heerlijke smaak te geven  aan gerechten

Nu word pasta Norma een Siciliaans pasta gerecht al veel beschreven , maar Ottolenghi doet het net even anders en roostert  de aubergine ,de belangrijkste groente van dit gerecht..Het is een eenvoudig recept

 

En alhoewel het nog gebruikelijk is dat je de aubergine eerst moet bestrooien  met zout om het vocht eruit te halen is dat al zo achterhaald ..zo wie zo als je een zoutarm dieet heb ga je er niet eerst rijkelijk zout over gooien

Nee hoor ik doe het nooit.


wat heb je nodig voor 2 personen 

 2 aubergines

5 tenen knoflook

1 chilipeper

2 rijpe tomaten

1 blik tomaten

verse basilicum

1 lepel gedroogde oregano

1 theelepel suiker

pasta voor 2 personen

Ongeveer 100ml olijfolie

zwarte peper uit de molen

Geraspte kaas  ;mozzarella of  Emmentaler

 

Oven voorverwarmen op 220 graden

We  beginnen met de aubergines te grillen ,beiden uiteinden eraf snijden

en met een dunschiller strepen schil eraf halen van boven naar beneden

Snijd er plakken van ,van een halve cm.

Doe in een grote schaal de olijfolie met gemalen zwarte peper en haal hier de plakken aubergine door aan beide kanten

Leg ze daarna op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bak de aubergine in 30 a 35 min goudbruin

Laat ze daarna afkoelen...Je kunt dit fijn van tevoren klaar maken.

 



Ze zijn al lekker om zo te eten  met een yoghurtsausje


Olijfolie in de koekenpan en en bak de chilipeper en knoflook doe er de tomaten  en blik en tomaten, oregano en suiker toe onder voortdurend roerend door tot het kookt

Laat het zachtjes koken tot het een dikke saus word

Kook ondertussen de pasta

aubergine kan nu in de pan met saus

strooi nog wat zwarte peper erover

Pasta al dente gekookt ,giet af in vergiet doe de pasta met aanhangende water in de saus ,warm goed door en roer voorzichtig zo dat niet  de aubergine tot pap word geroerd

Er kan opgediend worden ,snijd nog wat basilicum voor over de pasta en wat geraspte kaas erop 

Smullen maar met of zonder vees ..Ik maakte er gehaktballetjes bij in tomatensaus

Die aubergine in de pasta is wel echt heel lekker

Zo kun je ook zoutarm van Ottolenghi`s recepten smullen

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb