Voor mij is vrijdag vaak een worteltjes peultjes visje dag..makkelijk lekker en vlug klaar,lekker met gebakken aardappeltjes ,geen saus geen jus ..puur natuur
Maar vandaag heb ik de worteltjes gekaremaliseerd en dat is lekkerrrrrrrr
Normaal doe ik een klein lepeltje suiker bij de wortels ,nu dus niet.
Voor 2 pers.
1 bos wortels
teentje knoflook
2 ons peultjes
roomboter
1 lepel honing
half z.a. groentebouillonblokje
peterselie.
Wortels schoonmaken en opzetten met weinig water
Een half z.a.groentebouillonblokje,teentje knoflook bij het kookwater laten meekoken tot het bijna gaar is,de schoongemaakte peulen even erbij en mee laten koken...paar minuten.
Flinke klont roomboter in de koekenpan
Wortels uit het kooknat even bakken in de roomboter dat ze omhult zijn met het botervet en dan een lepel honing in de pan er bij.
Op hoog vuur al roerend de honing door de wortels mengen,het brand dan ook een beetje aan op de wortels
Als het klaar is wortels uit de pan,peultjes erbij en wat peterselie erover strooien.
Lekker met zalm of andere vis en gebakken aardappeltjes.
Je kunt je ook gezellig aanmelden op mijn groeps F.B. zoutarm maar wel lekker.
Maak jouw eigen website met JouwWeb