Eimuffins is gewoon lekker en gezond , je kunt ze voor een paar dagen tegelijk maken
Heel makkelijk om mee te nemen ,want koud zijn ze ook lekker.
Je kunt het maken met restjes groente die je in huis heb en kruiden met wat jij lekker vind.
Ik neem ;
6 eieren
1 sjalot
1 teen knoflook
handje spinazie
kwart rode puntpaprika
2 champignons
klein handje Mozzarella geraspte kaas
2 lepels tomatenpuree (Delmonte)
peper uit de molen
paprikapoeder
k0mijnpoeder
olijfolie om te bakken en om muffinvorm in te smeren
Ik begin met de muffinvorm met olie in te smeren
oven voorverwarmen op 180 graden
ui ,knoflook gesnipperd aanfruiten in koekenpan met olijfolie
gesneden paprika en in stukjes gesneden champignon erbij
als alles bijna gaar is de spinazie erbij
even bakken tot spinazie geslonken is peper en komijnzaad er over strooien
Ondertussen de eieren met tomatenpuree en de kruiden goed doorkloppen of mixen
Groente mengsel in de muffinvorm verdelen
eimengsel erover schudden
beetje geraspte kaas er over schudden
Plaats in de oven ongeveer 20 minuten
Als de muffins gaar zijn ...kun je uitproberen met een satè prikker zit er niks aan is het gaar
Ovendeur openzetten en warmte uit...En dan hopelijk zakken ze niet gelijk in
Na 5 minuten uit de oven halen en lekker eten met wat sla
Mijn man vind ze ook lekker en ik bewaar er een paar voor de dag erop.