Home; zoutarme recepten » Italiaans » simpele spaghettie met basilicum tomaatjes en kipgehakt

Een simpele spaghettie niet vet geen room of vette kazen in de saus ,maar lekker luchtig 

vol groente en kruiden  met kipgehakt en tomaatjes die ik in de oven heb gegrild

Deze is zeker geschikt als het erg warm is .tropisch warm

Ik neem volkoren pasta  er zitten dan meer voedingsvezels in en geeft niet zo`n energie boost als de gewone spaghettie .

Voor je hem kookt donkerder van kleur als gewone pasta 

maar in een gerecht zie je dat niet meer terug..het is de gezonde variant

Het is een snel klaar maaltijd ook nog voor je het weet staat het op tafel

Ik nam niet een de tijd om tussendoor foto`s te maken

wat heb je nodig;



 voor 2 personen;

 

 250 gram volkoren spaghettie

2 ons kipgehakt

1 rode paprika

150 gram champignons

1 ui

2 a 3 tenen knoflook

2 stengels lente ui

2 tomaten

bosje verse basilicum

pijnboompitjes

Parmezaanse kaas snippers

olijfolie

25 gram roomboter

1 glas witte wijn 

chilivlokken voor de pit 

peper

 paprikapoeder

oregano

 

 

zoete smaaktomaten

knoflookpoeder

uienpoeder

rozemarijn

Begin met de tomaatjes

oven aan op 200 graden

ovenschaal invetten met olijfolie

tomaatjes er in kruiden over de tomaatjes olijfolie over schenken en voor een half uur de hete oven in

 


Ondertussen water opzetten voor de pasta en de pasta al dente koken

ui snijden knoflook paprika en champignons tomaten in vieren snijden

gehakt rul bakken in olijfolie

ui en knoflook mee laten fruiten 

peper kruiden erbij en de groente

kwartiertje roerbakken

de witte wijn erbij en laat wat inkoken  alcohol verdampt

beetje roomboter er door heen roeren

ondertussen een paar lepels kookvocht van de spaghettie erbij doen bind een beetje

pasta afgieten 

Pasta bij het vleesgroentemengsel doen en goed door elkaar mengen

basilicum snijden en de lente ui

pijnboompitjes even grillen

Tomaatjes uit de oven op de pasta leggen giet de kruidenolie erover..is erg lekker

kruiden en pijnboompitjes erover strooien en de 

Parmezaanse snippers erover heen 

heerlijk maaltijd ....toch comfort-food ..maar niet te heftig.