Een simpele spaghettie niet vet geen room of vette kazen in de saus ,maar lekker luchtig
vol groente en kruiden met kipgehakt en tomaatjes die ik in de oven heb gegrild
Deze is zeker geschikt als het erg warm is .tropisch warm
Ik neem volkoren pasta er zitten dan meer voedingsvezels in en geeft niet zo`n energie boost als de gewone spaghettie .
Voor je hem kookt donkerder van kleur als gewone pasta
maar in een gerecht zie je dat niet meer terug..het is de gezonde variant
Het is een snel klaar maaltijd ook nog voor je het weet staat het op tafel
Ik nam niet een de tijd om tussendoor foto`s te maken
wat heb je nodig;
voor 2 personen;
250 gram volkoren spaghettie
2 ons kipgehakt
1 rode paprika
150 gram champignons
1 ui
2 a 3 tenen knoflook
2 stengels lente ui
2 tomaten
bosje verse basilicum
pijnboompitjes
Parmezaanse kaas snippers
olijfolie
25 gram roomboter
1 glas witte wijn
chilivlokken voor de pit
peper
paprikapoeder
oregano
zoete smaaktomaten
knoflookpoeder
uienpoeder
rozemarijn
Begin met de tomaatjes
oven aan op 200 graden
ovenschaal invetten met olijfolie
tomaatjes er in kruiden over de tomaatjes olijfolie over schenken en voor een half uur de hete oven in
Ondertussen water opzetten voor de pasta en de pasta al dente koken
ui snijden knoflook paprika en champignons tomaten in vieren snijden
gehakt rul bakken in olijfolie
ui en knoflook mee laten fruiten
peper kruiden erbij en de groente
kwartiertje roerbakken
de witte wijn erbij en laat wat inkoken alcohol verdampt
beetje roomboter er door heen roeren
ondertussen een paar lepels kookvocht van de spaghettie erbij doen bind een beetje
pasta afgieten
Pasta bij het vleesgroentemengsel doen en goed door elkaar mengen
basilicum snijden en de lente ui
pijnboompitjes even grillen
Tomaatjes uit de oven op de pasta leggen giet de kruidenolie erover..is erg lekker
kruiden en pijnboompitjes erover strooien en de
Parmezaanse snippers erover heen
heerlijk maaltijd ....toch comfort-food ..maar niet te heftig.