Ik vind dit een lekkere dip die je overal bij kunt eten of je nu Grieks kookt ,Turks of een Indiase curry
Het is verfrissend en toch ook pittig
Het is vlug klaar en je heb niet veel nodig
Voor een klein portie als bijgerecht voor 2 personen
250 g Volle Griekse yoghurt
halve komkommer
2 tenen knoflook
2 lepels citroensap
2 lepels olijfolie
paar takken munt
bieslook
peper
chilipoeder
1/2 theelepel koriander poeder
komijnpoeder naar smaak
De blaadjes van de munt laten makkelijk los van de takjes en deze fijn snijden
dille fijn snijden
knoflook door de knoflookpers
Yoghurt in een schaal dan alle kruiden erbij op de chilipeper na
citroensap een 1 lepel olijfolie erdoor en goed mengen
komkommer in 4 stukken snijden zaadlijsten er uit en in kleine blokjes snijden
Ik doe geen geraspte komkommer door de yoghurt ik leg de blokjes komkommer erboven op
de olijfolie erop druppelen en eromheen de chilipoeder strooien ...naar smaak zeg ik dan maar weer ,ik houd van pikant eten ,niet iedereen
eet smakelijk
Waar wij het bij aten .....bij Gevulde aubergines stokbrood salade en deze dip ...ook lekker met stokbrood