Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » kikkererwten ;gekruid en geroosterd

Geroosterde kikkererwten,het staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken

Beetje naar het idee van Ottolenghi de kok uit het Midden oosten

Ik ga het daarom ook Mediterraans kruiden

Maar ik denk dat je gewoon de kruiden moet nemen die je zelf erg lekker vind

Je kunt het eten als  snack 

in salades of 

een handje van deze erwten in je soep

Ik heb 1 blik en je ziet op de foto er zit zout in ,en na een paar keer spoelen is er veel zout uit gespoeld

Laat het goed uitlekken.



Ik heb voor de volgende kruiden gekozen,

geen olijfolie en is prima gelukt op deze manier

1 theelepel Za-atar

1 theelepel  knoflookpoeder

mespunt uienpoeder

mespunt komijn

mespunt of naar smaak chilipoeder

halve theelepel paprikapoeder



Oven voor verwarmen op 200 graden.

de uitgelekte droge kikkererwten bestrooien met dit kruidenmengsel.

Op de ovenplaat bakpapier leggen en schud de kikkererwten er op.

Half uur in de oven 

Na ongeveer 15 minuten plaat uit de oven ,en even de kikkererwten omschudden of omdraaien 

Na een half uur uit de oven halen en af laten koelen ,even proeven natuurlijk

niet knapperig genoeg nog even terug de oven in.

In een afgesloten pot blijft het wel 5 dagen houdbaar