Geroosterde kikkererwten,het staat al een tijdje op mijn lijstje om te maken
Beetje naar het idee van Ottolenghi de kok uit het Midden oosten
Ik ga het daarom ook Mediterraans kruiden
Maar ik denk dat je gewoon de kruiden moet nemen die je zelf erg lekker vind
Je kunt het eten als snack
in salades of
een handje van deze erwten in je soep
Ik heb 1 blik en je ziet op de foto er zit zout in ,en na een paar keer spoelen is er veel zout uit gespoeld
Laat het goed uitlekken.
Ik heb voor de volgende kruiden gekozen,
geen olijfolie en is prima gelukt op deze manier
1 theelepel Za-atar
1 theelepel knoflookpoeder
mespunt uienpoeder
mespunt komijn
mespunt of naar smaak chilipoeder
halve theelepel paprikapoeder
Oven voor verwarmen op 200 graden.
de uitgelekte droge kikkererwten bestrooien met dit kruidenmengsel.
Op de ovenplaat bakpapier leggen en schud de kikkererwten er op.
Half uur in de oven
Na ongeveer 15 minuten plaat uit de oven ,en even de kikkererwten omschudden of omdraaien
Na een half uur uit de oven halen en af laten koelen ,even proeven natuurlijk
niet knapperig genoeg nog even terug de oven in.
In een afgesloten pot blijft het wel 5 dagen houdbaar