Ik ben een pasta fan en ook van zeevruchten ,voornamelijk gamba`s .Ik eet ze niet zo vaak meer ,maar als ik het nu eet is het meestal met pasta
Ik heb een blik artisjok staan ,is wel vrij zout die gaan we een tijdje weken in water en daarna no een keer afspoelen ,is het meeste zout eruit.
Ik ben gek op artisjok in het buitenland doen ze het overal in in de paella zie je het ook vaak terug..(niet in toeristengebieden)
Als alles gesneden is staat het gerecht in een kwartier op tafel
4 ons zeevruchten
1 ui
2 tenen knoflook
Spaanse peper,of piri piri (deze is veel scherper)
peterselie en basilicum
wat zoete smaaktomaatjes
artisjok (beste is natuurlijk verse ) maar er is ook in blik (goed spoelen) artisjokbodems half blik is voldoende
half glas witte wijn
100 ml kookroom
zwarte peper
citroensap
Olijfolie om te bakken
We gaan beginnen
Zeevruchten als ze ontdooid zijn goed spoelen met water en droog deppen met keukenpapier
artisjokken uit blik ;in water even weken en goed spoelen (meeste zout is eruit)
en in grove stukken snijden.
Water opzetten voor de pasta
Ui en knoflook ,peper fijn snijden fruiten in een flink scheut olijfolie.
artisjokken harten er bij even goed doorbakken het vocht is dan verdampt.
Zeevruchten in de pan en dat bakken we ook goed door, peper erover strooien
en een glas witte wijn erover schenken
Nog een scheutje room erdoor
de tomaatjes doormidden snijden en ook erbij
Als de pasta gaar is afspoelen en bij het zeevruchten mengsel doen
goed door elkaar lepelen
fijngesneden peterselie en basilicum erboven op
het gerecht is klaar en lekker!!!!
Nog wat rucola-salade erbij Ik maakte een vlugge dressing van notenolie ,citroensap en een beetje ahornsiroop en zwarte peper ..even door elkaar roeren en over de sla ...even mengen doe ik altijd met mijn handen..smaakte prima
Maak jouw eigen website met JouwWeb