Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik ben een pasta fan en ook van zeevruchten ,voornamelijk gamba`s .Ik eet ze niet zo vaak meer ,maar als ik het nu eet is het meestal met pasta

Ik heb een blik artisjok staan ,is wel vrij zout die  gaan we een tijdje weken in water en daarna no een keer afspoelen ,is het meeste zout eruit.

Ik ben gek op artisjok in het buitenland doen ze het overal in in de paella zie je het ook vaak terug..(niet in toeristengebieden)



Als alles gesneden is staat het gerecht in een kwartier op tafel

4 ons zeevruchten

1 ui

2 tenen knoflook

Spaanse peper,of piri piri (deze is veel scherper)

peterselie  en basilicum 

wat zoete smaaktomaatjes

artisjok (beste is natuurlijk verse ) maar er is ook in blik (goed spoelen) artisjokbodems half blik is voldoende

half glas witte wijn

100 ml kookroom

zwarte peper

citroensap

Olijfolie om te bakken

We gaan beginnen 

Zeevruchten als ze ontdooid zijn goed spoelen met water en droog deppen met keukenpapier

artisjokken uit blik ;in water even weken en goed spoelen (meeste zout is eruit)

en in grove stukken snijden.

Water opzetten voor de pasta

Ui en knoflook ,peper fijn snijden  fruiten in een flink scheut olijfolie.

artisjokken harten er bij even goed doorbakken het vocht is dan verdampt.

Zeevruchten in de pan en dat bakken we ook goed door, peper erover strooien

en een glas witte wijn erover schenken

Nog een scheutje room erdoor 

de tomaatjes doormidden snijden en ook erbij

Als de pasta gaar is afspoelen en bij het zeevruchten mengsel  doen

goed door elkaar lepelen 

fijngesneden peterselie en basilicum erboven op 

het gerecht is klaar en lekker!!!!

 

Nog wat rucola-salade erbij    Ik maakte een vlugge dressing van notenolie ,citroensap en een beetje  ahornsiroop en zwarte peper ..even door elkaar roeren en over de sla ...even mengen doe ik altijd met mijn handen..smaakte prima