Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Bulgur geroosterde aubergines en tomaten

Ook dit recept komt uit het kookboek Simpel van Ottolenghi en op sommige delen aangepast

Ik maak de heerlijke yoghurtsaus  zoals ik hem altijd maak  en niet zoals in het boek beschreven staat met ingelegde citroen ,die is veel te zout

Met citroensap en geraspte citroenrasp smaakt hij ook heerlijke enmunt

Ik vervang wat gewone knoflook door zwarte knoflook , deze is erg lekker 

Het is een heerlijke maaltijd  je kunt het vegetarisch eten   of lekker met wat gehaktballetjes met veel munt erin.

 


Voor 2 personen

 

1  aubergine

200 gram cherrytomaten

1 ui

3 tenen knoflook ik gebruikte 5 tenen zwarte knoflook en 1 teen gewone

250 gr. bulgur

1 klein blikje tomatenpuree

handje basilicumblaadjes

bosje munt

1 theelepel scherpe paprikapoeder

peper

knoflookpoeder

olijfolie (bakken en insmeren van de aubergine)

400 ml bouillon

 

de aubergines roosteren zoals hieronder beschreven



Tomaatjes doe ik roosteren in een ovenschaaltje en plaats het  bij de aubergine in de oven

Tomaatjes ; peper erover en knoflookpoeder bestrooien ,olijfolie erover sprenkelen en  20 minuten tot 30minuten in de oven 200 graden

 


Yoghurtsaus;

Griekse yoghurt 

rasp van citroen

2 lepels citroensap

peper 

3 tenen knoflook

olijfolie

munt naarsmaak

Munt heel fijn snijden knoflook fijn snijden en alles met elkaar mengen 

liefst een dag van tevoren maken



Bulgur

 

Ui zacht fruiten tot het zacht is 

knoflook erbij en de pikante paprikapoeder

laat het even bakken op laag vuur 

tomatenpuree erbij en de geroosterde tomaatjes uit de oven die je wat fijnprakt , laat het een paar minuten door koken 

Bulgur erbij en even goed omscheppen nu ook de (zwarte knoflook) erbij 

De bouillon erbij goed omscheppen

Pan van het vuur 

Basilicum en wat van de munt door de bulgur scheppen..laat het een minuut of 20 staan regelmatig doorroeren..Tot het vocht is opgenomen .

En dan lekker eten met de aubergines en yoghurtsaus  met of zonder vlees

Strooi er nog wat muntblaadjes over.