Ook dit recept komt uit het kookboek Simpel van Ottolenghi en op sommige delen aangepast
Ik maak de heerlijke yoghurtsaus zoals ik hem altijd maak en niet zoals in het boek beschreven staat met ingelegde citroen ,die is veel te zout
Met citroensap en geraspte citroenrasp smaakt hij ook heerlijke enmunt
Ik vervang wat gewone knoflook door zwarte knoflook , deze is erg lekker
Het is een heerlijke maaltijd je kunt het vegetarisch eten of lekker met wat gehaktballetjes met veel munt erin.
Voor 2 personen
1 aubergine
200 gram cherrytomaten
1 ui
3 tenen knoflook ik gebruikte 5 tenen zwarte knoflook en 1 teen gewone
250 gr. bulgur
1 klein blikje tomatenpuree
handje basilicumblaadjes
bosje munt
1 theelepel scherpe paprikapoeder
peper
knoflookpoeder
olijfolie (bakken en insmeren van de aubergine)
400 ml bouillon
de aubergines roosteren zoals hieronder beschreven
Tomaatjes doe ik roosteren in een ovenschaaltje en plaats het bij de aubergine in de oven
Tomaatjes ; peper erover en knoflookpoeder bestrooien ,olijfolie erover sprenkelen en 20 minuten tot 30minuten in de oven 200 graden
Yoghurtsaus;
Griekse yoghurt
rasp van citroen
2 lepels citroensap
peper
3 tenen knoflook
olijfolie
munt naarsmaak
Munt heel fijn snijden knoflook fijn snijden en alles met elkaar mengen
liefst een dag van tevoren maken
Bulgur
Ui zacht fruiten tot het zacht is
knoflook erbij en de pikante paprikapoeder
laat het even bakken op laag vuur
tomatenpuree erbij en de geroosterde tomaatjes uit de oven die je wat fijnprakt , laat het een paar minuten door koken
Bulgur erbij en even goed omscheppen nu ook de (zwarte knoflook) erbij
De bouillon erbij goed omscheppen
Pan van het vuur
Basilicum en wat van de munt door de bulgur scheppen..laat het een minuut of 20 staan regelmatig doorroeren..Tot het vocht is opgenomen .
En dan lekker eten met de aubergines en yoghurtsaus met of zonder vlees
Strooi er nog wat muntblaadjes over.