Of ze dit echt eten in Marokko zou ik niet weten ,
Maar hier zullen ze het ongetwijfeld eten
En misschien wel op mijn manier .
Je kunt het eten met couscous of rijst ,misschien wel lekker met gebakken aardappels.
voor 2 pers
250 gram rundergehakt
1 pond spruitjes
halve gele paprika
1 sjalot
2 tenen knoflook
14 gedroogde abrikozen
sap van mandarijn of sinaasappel
peterselie ,1 stengel lente ui
Marrokaanse kruiden , ras el hanout ,peper, chilivlokken uit de molen
halve zoutarme runderbouillontablet
Spruitjes schoonmaken en even bijna gaar koken
Sjalot ,knoflook en paprika fijn snijden
Gehakt in de wok in olijfolie rul bakken
ui knoflook en paprika erbij en de kruiden ,mag flink gekruid worden met de ras el hanout
Alles even lekker meebakken
Abrikozen halveren en inde wok erbij doen en het sap van de mandarijn of sinaasappel
de abrikozen wellen zo gelijk
halve z.a. runderbouillontablet erbij
De bijna gare spruiten afgieten en bij het gehaktmengsel doen
Alles goed omscheppen
peterselie en lente ui fijn snijden en over het gerecht strooien...en klaar is het !!
Eet smakelijk
het is echt lekker...dit gerecht is een blijvertje ..mmmmmjammie