Ajam Besengeh ..vrij vertaald kip in kruidige kokossaus  het is een makkelijk en een eenvoudig Indonesisch kipgerecht.

Iedereen kan het maken  

Ik heb kipdrumsticks maar het kan ook met kipfilet dat is vlugger klaar...maar heb je de tijd  laat het lekker lang garen

Ik ga eerst een boemboe maken niet moeilijk 

Wel makkelijk als je een keukenmachine  of een staafmixer met toebehoren heb

ik vind het een geweldig apperaat

 

4 tenen knoflook

1 a 2 sjalotten

1 Spaanse peper

4 kemirinoten (toko)  je kunt ze even roosteren van tevoren

1 theelepl laos                                      (galangawortel)

2 theelepels koenjit  of kurkuma is het zelfde(geelwortelpoeder)

halve theelepel djinten                     (komijnzaad)

1 theelepel  ketoembar                      ( korianderzaad )

olijfolie of sesamolie

 

Dit doen we allemaal bij elkaar en maken er de boemboe van helemaal fijn gemalen



Verder hebben we nodig;

 kipdrumsticks of kipfilet

peper

kokosmelk klein pakje

citroensap

lemongras ik heb lemongras als pasta in een potje en neem er een theelepel van

olie om te bakken

 


Ik strooi rijkelijk met peper en koenjit over de de kipdelen 

olie verwarmen en de kipdelen aan bakken rondom  bruin

de boemboe erbij even goed met de kip door elkaar roerend bakken

De kokosmelk erbij citroensap ,lemongras  even goed doorroeren en deksel op de pan laat maar langzaam garen

laatste minuten de saus wat inkoken op hoog vuur

Het heeft bij mij anderhalf uur  staan garen...het vlees is zo mals het valt al bijna van het bot

het is heerlijk ..ik eet het vandaag alleen met groente maar het hoort eigenlijk met witte rijst erbij