Een Traybake maak ik vandaag ;een mooi woord dat alles wat je eet op de ovenplaat terecht komt,vlees of vis met de groente
Ik heb vandaag een Traybake van zalm met bimi ,spercieboontjes en wortelpeterselie
Allemaal lekkere groente in een kruidige olie met veel kruiden
Ik heb wilde zalm genomen ;diepvries.
Wat verder voor 2 pers.
;
2 stukjes wilde zalm
150 gram blimi
3 ons spercieboontjes
2 stuks wortelpeterselie
olijfolie minimaal 1 dl
kruiden die erdoor gaan
grove chilipoeder ...naar smaak
knoflookpoeder
uienpoeder
peper
persillade (peterselie met knoflook gemengd)
Zoveel kruiden nemen naar eigen smaak of eigen toevoegingen
Boontjes schoonmaken en die even beetgaar koken
Olie met de kruiden mengen in een ondiepe schaal
Oven voor verwarmen 200 graden
op de bakplaat bakpapier leggen
zalm aan beide kanten insmeren met kruidenoliemengsel
Bimi in de ondiepe schaal even met de handen de olie mengen door de groente.
mooi schikken op de ovenplat
Wortelpeterselie wassen en in plakjes snijden en ook even door oliemengsel halen
Ook dat kan nu op de ovenplaat
Met de voorgekookte boontjes doe je hetzelfde mee.
De schaal kan nu voor een klein half uurtje de oven in heerlijk hè de oven doet het werk.
Ik maak er een knoflooksausje bij en snijd er nog wat peterselie en lenteui bij
We hebben een heerlijk maaltijd gehad met veel verse groente