Ik had altijd de Turkse variant waar ik een Orzo gerecht van maakte (orzo is dan weer Italiaans) ,
ik kwam nu deze Griekse Kritharaki tegen het is het zelfde ...bijna...als de Turkse variant
Ik maakte er een gerecht van wat ik ook als Rode Griekse rijst maak.
Ik doe er wel meer groente in..maak het romig met een klont roomboter,maar kun je ook weglaten
Wat hebben we nodig voor 2 per.
200 gram van deze pasta Kritharaki (of de Turkse versie)
1 stengel prei
1 ui
3 tenen knoflook
rode paprika
klein blikje tomatenpuree
citroen of limoensap 1 lepel
25 gr roomboter
olijfolie
peper
gerookte paprika
korianderzaad
komijnzaad van alles een halve theelepel
peterselie
thijm
munt
basilicum
oregano
lente ui
bouillon naar inzicht
Veel kruiden dus ...bij mij komen de verse kruiden uit de tuin
Eigenlijk maak je het hetzelfde als risotto dan heb je een idee
Alle groente klein snijden
wokpan op het vuur ,olijfolie erin
ui en knoflook aanfruiten
paprika en prei even mee laten bakken
tomatenpuree er bij en goed door elkaar roeren
de pasta erbij en ook goed doorroeren dat de groenten en tomatenpuree vastplakken aan de pasta
Water koken en er langzaam bij gieten net als bij rijst een pinkkoot dikte aan vocht moet er bovenop staan
goed doorroeren droge kruiden erbij en de verse thijm en munt
te weinig vocht nog wat toevoegen als het kookt vuur zacht en deksel op de pan voor 10 min.
Regelmatig roeren het mag niet droog bakken
Te droog vocht erbij
Ik proef altijd om te kijken of het gaar is...en ja hoor lekker
Roomboter erdoorheen roeren
en peterselie en basilicum en lenteui erop
Als extra geitenkaas of schapenkaas
Wat het helemaal af maakt is tzatziki of Raita een lekkere yoghurtdip
Lekker met kipdrumsticks kruidig uit de oven