Je heb natuurlijk niet elke keer zin om uitgebreid te koken
dan is dit een makkelijk gerecht vlug klaar en heel smakelijk
Er zit veel groente in lekker kipgehakt en een omelet
Wat hebben we nodig
mie ..eiermie ramen rijstnoedels wat je maar lekker vind..kijk op de verpakking hoe lang het in kokend water moet of je moet het misschien wel door laten koken
Afspoelen met koud water en goed laten uitlekken
1 ui
3 tenen knoflook
1 courgette of 150 gram peultjes
1 paprika
1 ons tauge
groente wat over is (ik had broccoli)
2 ons kipgehakt
paar lenteuitjes
sesamzaad
2 eieren voor een omelet
Spaanse peper of een kleine rawit (die is echt scherp..dus pas op) of sambal
halve zoutarme groentebouillontablet
ketjap
2 lepels (naar smaak) gembersiroop
sesamolie
wokolie
Wij houden van pittig dus er gaat een scherp pepertje doorheen
snijd alle groente ..uien en knoflook en peper fijn
eieren kloppen voor omelet even bakken in olijfolie met peper met paprikapoeder en wat chilipeper als je van pittig houd
Je mie is gaar...
Dan Kipgehakt in wokolie in de wok bruinbakken
met peper wat sambal en een beetje ketjap
Is het gehakt bruin en gaar even in een schaal doen
Wok-Olie in de pan ui en knoflook peper bakken en de groente erbij op de tauge na die gaat op het laatste moment erbij.
Ketjap en peper paar lepels gembersiroop of sambal naar smaak ( er is zoutarme sambal te koop) of anders Harissa minder zout en erg pittig en de halve groentebouillontablet erbij (zoutarm)
Groente bijna gaar omelet erbij en de tauge en het gebakken kipgehakt ,even goed mengen
dan gaat de mie erbij en goed heet laten worden
Flinke scheut sesamolie erover ..mmmm en dan ruikt het lekker lenteui en sesamzaadjes erover strooien
Nog een lekkere komkommersalade erbij ...en je eet heerlijk