Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Noedels simpel en lekker

Je heb natuurlijk niet elke keer zin om uitgebreid te koken 

dan is dit een makkelijk gerecht vlug klaar en heel smakelijk

Er zit veel groente in  lekker kipgehakt en een omelet

 

Wat hebben we nodig 

mie ..eiermie ramen rijstnoedels wat je maar lekker vind..kijk op de verpakking hoe lang het in kokend water moet of je moet het misschien wel door laten koken

Afspoelen met koud water en goed laten uitlekken

 

1 ui

3 tenen knoflook

1 courgette

1 paprika

1 ons tauge 

groente wat over is (ik had broccoli)

2 ons kipgehakt

paar lenteuitjes

sesamzaad

2 eieren voor een omelet

Spaanse peper of een kleine rawit (die is echt scherp..dus pas op) of sambal

halve zoutarme groentebouillontablet

ketjap 

2 lepels  (naar smaak) gembersiroop

sesamolie

wokolie

Wij houden van pittig dus er gaat een scherp pepertje doorheen

snijd alle groente ..uien en knoflook en peper fijn

eieren kloppen voor omelet even bakken in olijfolie met peper met paprikapoeder en wat chilipeper als je van pittig houd

Je mie is gaar...

Dan Kipgehakt in wokolie in de wok bruinbakken

met peper wat sambal en een beetje ketjap

Is het gehakt bruin en gaar even in een schaal doen 

Wok-Olie in de pan  ui en knoflook  peper bakken en de groente erbij op de tauge na die gaat op het laatste moment erbij.

Ketjap en peper  paar lepels  gembersiroop of sambal naar smaak ( er is zoutarme sambal te koop) of anders Harissa minder zout en erg pittig en de halve groentebouillontablet erbij (zoutarm) 

Groente bijna gaar omelet erbij en de tauge en het gebakken kipgehakt ,even goed mengen

dan gaat de mie erbij  en goed heet laten worden

Flinke scheut sesamolie erover ..mmmm en dan ruikt het lekker lenteui en sesamzaadjes erover strooien 

Nog een lekkere komkommersalade erbij ...en je eet heerlijk