Home; zoutarme recepten » Grieks eten » Gegrilde aubergine met geitenkaas

Ik heb een mooie aubergine het is tropisch warm ,maar dit kan ook gemaakt worden gewoon thuis in de grillpan

Ik heb een camping grillplaat en daar bak ik hem op  samen met de dunne worstjes in Portugal

Ik ga de aubergine marineren 


marinade;

5 eetlepels olijfolie

1 lepel appelazijn  of citroensap

theelepel paprikapoeder

halve theelepel uienpoeder

halve theelepel knoflookpoeder

theelepel provincale kruiden

peterselie (gedroogd)

Alles door elkaar roeren

Aubergine in plakken snijden

 insmeren met marinade ( Ik heb geen kwast bij doe het provisorisch met een theelepel)

het trekt vlug in

Het kan gelijk in de grillpan of op de grillplaat

2 minuten aan elke kant even op hoog vuur grillen.

Als je het lekker vind verkruimel er wat geitenkaas over ...extra lekker


Wij aten  het met worstjes ook van de grillplaat en gebakken rode aardappeltjes in de schil