Ik heb een mooie aubergine het is tropisch warm ,maar dit kan ook gemaakt worden gewoon thuis in de grillpan
Ik heb een camping grillplaat en daar bak ik hem op samen met de dunne worstjes in Portugal
Ik ga de aubergine marineren
marinade;
5 eetlepels olijfolie
1 lepel appelazijn of citroensap
theelepel paprikapoeder
halve theelepel uienpoeder
halve theelepel knoflookpoeder
theelepel provincale kruiden
peterselie (gedroogd)
Alles door elkaar roeren
Aubergine in plakken snijden
insmeren met marinade ( Ik heb geen kwast bij doe het provisorisch met een theelepel)
het trekt vlug in
Het kan gelijk in de grillpan of op de grillplaat
2 minuten aan elke kant even op hoog vuur grillen.
Als je het lekker vind verkruimel er wat geitenkaas over ...extra lekker
Wij aten het met worstjes ook van de grillplaat en gebakken rode aardappeltjes in de schil