We houden allemaal wel van Indonesisch eten , maar is het ook lekker zoutarm...nou echt wel..
Wij houden wel van pittig ,houd je er niet zo van haal je de pitjes ut de pepers of neem er 1 ipv 2 of 3.
Dan laat ik ook nog de suiker achterwege heel zoet houden we niet zo van..
Houd je wel van zoet doe er dn nog 1 lepel bruine suiker of rietsuiker doorheen..
Ik vind de ketjap al zoet genoeg ,zeker de zoutarme ketjap.
Verder als extra smaakmaker doe ik er een paar selleriestengels mee laten garen
Maak het een dag van tevoren dan trekken de smaken lekker in het vlees..
Het is een echte smaakexplosie in je mond.
Wat hebben we nodig ...recept is voor 4 personen ..wij eten er lekker 2 dagen van
750 riblappen of sucadelappen (moet wat vet aan zitten)
3uien
5 tenen knoflook
3 tomaten
3 stengels bleekselderij
klein blikje (Delmonte) tomatenpuree
6 lepels z/a ketjap
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
halve theelepel laos
peper uit de molen
gekrulde chilivlokken (pul biber ...Turkse winkel) naar smaak
lavas (vers) of 1 blokje z/a runderbouiloontablet
1 flinke eetlepel bloem
50 gram roomboter
flinke scheut zonnebloemolie
Boter en olie in een braadpan laten smelten
Vlees in reepjes snijden flink peper over strooien en de bloem
Vlees in 2 gedeeltes bruin bakken .
Uien knoflook en pepers snijden.
Vlees uit de pan ,en uien met pepers een paar minuten bakken.
Bleekselderij in reepjes snijden dat mag ook meebakken en even goed omscheppen
Tomaten gesneden in partjes ,tomatenpuree en alle kruiden erbij ketjap ,rijstazijn ,citroensap
Water toevoegen tot alles net onder staat
laat koken en vlees kan weer terug de pan in.
Laat het een uur of 3 tot 4 uur zachtjes stoven tot vlees zacht en gaar is.
Laatste half uur met deksel eraf kan het vocht wat verdampen
Lekker met rijst
Maak jouw eigen website met JouwWeb