Spanakopita is een Grieks gerecht met filodeeg ...dat is heerlijk zo`n spinazie taart
maar ik wil het nu toch kha maken .. en dan is het ook lekker
Spinazie is zo wie zo lekker met ei altijd goed ...met kaas ook goed
Bij elkaar in de oven is het top.
Deze vulling kun je heel goed gebruiken en dan in filodeeg verpakt...ga ik ook ooit maken ...maar nu even niet.
voor 2 pers.
200 gram spinazie
2 eieren
geitenkaas
halve ui
1 teen knoflook
handje geraspte kaas
halve Spaanse peper
peper
persillade
pijnboompitten
Ik ga de oven voorverwarmen op 160 graden
olijfolie in de wok en in de ovenschaal om die in te vetten
olijfolie verwarmen fijngesneden ui knoflook Spaanse peper erin
Even wokken goed doorroeren en de spinazie erbij
Laat het slinken en blijf regelmatig roeren.
eieren met de kaas kloppen peper erbij
Spinazie in de schaal pijnboompitjes erover schudden
Eiermengsel erover heen schudden
Geitenkaas verbrokkelen en over de schaal verdelen.
De schaal kan de oven in voor 45 minuten alles is gaar en klaar
lekker bijgerecht bij je Griekse maaltijd je kunt hem in stukken snijden