Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Kerrie telor ,sambal boontjes en sambal kip

Een bordje pittig eten  met veel smaak daar had ik zin in 

Nu heb ik elke dag wel een bordje met lekker eten,

want ik kook zelf en heb het dan ook zelf in de hand.

Maar in Oosters eten kun je toch wel helemaal los gaan.

Het zijn een paar gerechten die ik in èèn pan bij de lekkere boemboe, kokosmelk 

(wat een lekkere saus is geworden)   doe.

 



Wat hebben we nodig voor 2 personen;

250 kipdijfilet

1 pond spercieboontjes

2 eieren

2 tomaten

3 Spaanse pepers

1 rode ui

5 tenen knoflook

stukje verse gember van 2 a 3 cm

kokosmelk

klein blikje tomatenketchup (Delmonte zonder zout)

2 lepels z/a ketjap

sambal

theelepel Laos

1 theelepel kurkuma

halve z/a groente bouillon tablet

peterselie

Olijfolie

 



Vlees zet ik `s morgens al in de marinade

Kipdijfilet in blokjes snijden 

2 tenen knoflook 

ketjap 

1 Spaanse peper

en laos

Alle kruiden heel fijn snijden alles bij elkaar  en voor een halve dag in de koelkast plaatsen

 

Ik begin met de boontjes schoon te maken en te koken tot beetgaar

eieren koken


 

Ik begin met de   gemarineerde kipdijfilet in olijfolie 

op hoog vuur te roerbakken 

goed omschudden en na 10 minuten is het klaar

Doe het vlees even apart zetten of op een bord

 

een boemboe maken van;

3 tenen knoflook

2 Spaanse pepers

gember

1 rode ui

 

Alles heel klein snijden  en in de wok aanfruiten  waar nog wat restjes in zijn van het aanbaksel van het vlees

 De tomaten in blokjes snijden en bij het uimengsel doen

blikje tomatenpuree erbij en 1 eetlepel z/a ketjap

erbij even goed doorroeren 

Halve z/a groente bouillontablet  laos en kurkuma erbij 

Alles goed door elkaar roeren en laat het een kwartiertje pruttelen tot een 

mooie boemboe



Ondertussen heb je de bonen afgegoten  en  zijn de eieren hardgekookt ,je ziet er 3 bij mij ..ze kookten net tot ik zag dat er èèntje  kapot sprong ,heb ik langzaam nog een ei in het kokende  water laten zakken...gelukkig ging het goed met de eieren verder.

 

Bij de Boemboe doen we nu het pakje kokosmelk erbij en roere het goed door tot het een mooie saus word

Vind je het nog niet pittig genoeg kun je er altijd naar smaak nog wat sambal aan toevoegen

Boontjes in de saus weer mee op laten warmen

daarna het vlees erbij   en dan kunnen de eieren gehalveerd  erbij in de pan

beetje peterselie erover ...en je kruidige gerecht is klaar

Smullen maar....en dan eet je je ei met wat saus ...zo lekkerrrrrr

 







Lekker met wat emping





Maak een Gratis Website met JouwWeb