Een bordje pittig eten met veel smaak daar had ik zin in
Nu heb ik elke dag wel een bordje met lekker eten,
want ik kook zelf en heb het dan ook zelf in de hand.
Maar in Oosters eten kun je toch wel helemaal los gaan.
Het zijn een paar gerechten die ik in èèn pan bij de lekkere boemboe, kokosmelk
(wat een lekkere saus is geworden) doe.
Wat hebben we nodig voor 2 personen;
250 kipdijfilet
1 pond spercieboontjes
2 eieren
2 tomaten
3 Spaanse pepers
1 rode ui
5 tenen knoflook
stukje verse gember van 2 a 3 cm
kokosmelk
klein blikje tomatenketchup (Delmonte zonder zout)
2 lepels z/a ketjap
sambal
theelepel Laos
1 theelepel kurkuma
halve z/a groente bouillon tablet
peterselie
Olijfolie
Vlees zet ik `s morgens al in de marinade
Kipdijfilet in blokjes snijden
2 tenen knoflook
ketjap
1 Spaanse peper
en laos
Alle kruiden heel fijn snijden alles bij elkaar en voor een halve dag in de koelkast plaatsen
Ik begin met de boontjes schoon te maken en te koken tot beetgaar
eieren koken
Ik begin met de gemarineerde kipdijfilet in olijfolie
op hoog vuur te roerbakken
goed omschudden en na 10 minuten is het klaar
Doe het vlees even apart zetten of op een bord
een boemboe maken van;
3 tenen knoflook
2 Spaanse pepers
gember
1 rode ui
Alles heel klein snijden en in de wok aanfruiten waar nog wat restjes in zijn van het aanbaksel van het vlees
De tomaten in blokjes snijden en bij het uimengsel doen
blikje tomatenpuree erbij en 1 eetlepel z/a ketjap
erbij even goed doorroeren
Halve z/a groente bouillontablet laos en kurkuma erbij
Alles goed door elkaar roeren en laat het een kwartiertje pruttelen tot een
mooie boemboe
Ondertussen heb je de bonen afgegoten en zijn de eieren hardgekookt ,je ziet er 3 bij mij ..ze kookten net tot ik zag dat er èèntje kapot sprong ,heb ik langzaam nog een ei in het kokende water laten zakken...gelukkig ging het goed met de eieren verder.
Bij de Boemboe doen we nu het pakje kokosmelk erbij en roere het goed door tot het een mooie saus word
Vind je het nog niet pittig genoeg kun je er altijd naar smaak nog wat sambal aan toevoegen
Boontjes in de saus weer mee op laten warmen
daarna het vlees erbij en dan kunnen de eieren gehalveerd erbij in de pan
beetje peterselie erover ...en je kruidige gerecht is klaar
Smullen maar....en dan eet je je ei met wat saus ...zo lekkerrrrrr
Lekker met wat emping