Je hebt wel eens van die dagen dan ben je de halve dag weg en niet zo`n zin om lang in de keuken te staan.
Voor mij was dat vandaag , en dit gerecht heb ik al vaak gemaakt ,dat scheelt hoef je niet na te denken .
Het gaat achter elkaar en is vlug klaar.
Ik maak het vaak als we op vakantie zijn ...de oven doet het meeste werk en buiten wacht je met een wijntje tot het eten klaar is.
Wat hebben we nodig voor 2 pers
.
1 grote courgette
handje smaaktomaatjes
1 sjalot
1 grote teen knoflook
1 blik tonijn op basis van zonnebloemolie
klein potje crème frache (100mg)
paar handjes geraspte kaas (mozzarella)
kleine lepel harissa
peper
paprikapoeder
olijfolie
Oven voorverwarmen 200 graden en koekenpan op het vuur
sjalot en knoflook fijn snijden kan gelijk de koekenpan in om aan te fruiten
Courgette de kontjes eraf ,doormidden snijden en met de lepel uithollen
vruchtvlees bij ui in de pan even op hoog vuur mee bakken .
Harissa erbij en goed doorroeren na een paar minuten bakken kan de pan van het vuur.
In de ovenschaal olijfolie sprenkelen de halve courgetter erin
peper en paprikapoeder erin strooien
Tomaatjes halveren en erin leggen.
Neem een schaal doe daar de tonijn in met de olie,de creme frache, handje geraspte kaas
En het uimengsel.
Roer goed door e n vul de courgettehelften
Ik had wat vulling over en nog een minipaprika die heb ik ook gevuld ....alles mooi op
Geraspte kaas erover .
De schaal gaat voor een half uur de oven in
En daarna ......lekker eten!!!
Reactie plaatsen
Reacties