Ik heb wat restjes groente en ga er een lekkere quiche van maken.
kha en ik maak het zelf als lunchgerecht en denk dat het genoeg is voor 3 dagen
koud is het lekker ,en anders even opwarmen in de oven;
Ook heel goed te doen als hoofgerecht het is een vegetarisch gerecht met genoeg eieren Crème frache en kaas om je een vol gevoel te geven ...Met een salade erbij voor 2 personen
is het een goede maaltijd
Wat had ik nodig;
spinazie 150 gram (Volgende keer moet ik maar wat meer overhouden)
halve stengel prei
1 rode ui
stuk bloemkool 150gram
bakje champignons
pijnboompitten
bakje crème frache 200ml
4 eieren
zachte geitenkaas
mozzarella geraspte kaas
peterselie
handje pijnboompitten
olijfolie
kruiden;
peper
knoflookpoeder
sambal of harissa voor de pit naar smaak
halve theelepel garam masala
Italiaanse gedroogde kruiden (theelepel)
paprikapoeder
Heb je een zak van 400gram spinazie in huis helemaal goed ,laat de bloemkool achterwege
Oven voorverwarmen op 200 graden
ui in ringen snijden
campignons in plakjes
prei in ringen
olijfolie in de pan ui bakken met de prei en aanfruiten
De champignons erbij en de bloemkool in kleine roosjes snijden en mee laten bakken
kruiden er over strooien
Op het laatst de spinazie erbij
De eieren met de crèmfrache bij elkaar kloppen met wat peper en peterselie en Italiaanse gedroogde kruiden
Bakvorm invetten
spinazie groentemengsel in de bakvorm
pijnboompitjes erover verdelen
Het eimengsel er over schenken
Geitenkaas in stukjes breken en verdelen
De geraspte kaas erover strooien
De taartvorm kan de oven in voor een klein half uurtje op 200 graden