champignonroomsaus
Het is een makkelijke lekkere saus die heerlijk is bij vlees
oa biefstuk of varkenshaas
Bij een pasta gercht of witte rijst
500 gram witte champignons of kastanje champignons...laatste net iets lekkerder van smaak
1 flinke teen knoflook
1 sjalot
peterselie
50 gr roomboter
2 dl runderbouillon
of 0.5 zoutarme runderbouillontablet met kopje water
1 lepel bloem
250 ml slagroom
peper uit de molen
Roomboter laten smelten ,niet bruin laten worden en de sjalot en fijngesneden knoflook langzaam glazig laten worden in de boter.
Champignons in plakjes snijden en bij de boter mee laten bakken heel rustig ,het mag niet bruin worden.
Bloem erbij en even goed doorroeren en mee laten bakken .
Slagroom erbij en langzaam roeren .
Peterselie fijn snijden en erbij doen
En als laatst op smaak brengen met peper uit de molen
En klaar is de champinonroomsaus...zo is het zoutarm ook heel erg lekker