Ondertussen weten we wel dat een knolselderij niet alleen lekker is in de erwtensoep..
Lekker als frietjes als puree en nu geroosterd met een lekkere dressing
Ik gebruikte weer een recept van Ottolenghi
Ook om te kijken of het lekker is zonder zout , want er word wel gekookt met grof zout
En ik pas het wat aan
Ik kan vertellen het is heerlijk zonder zout ...
Neem er de tijd voor het gaat eerst in de marinade
Ottolenghi recept geeft aan 20 min, in de oven ,vond ik veel te kort
De stukken knolselderij waren nog veel te hard ,
Misschien had ik te grote stukken
Dus houd het zelf ook in te gaten
Ik heb de tijd verdubbeld want ik vind beetgaar tot bijna gaar toch lekkerder
Ik maak het als hoofdgerecht voor 2 personen
1 middelgrote knolselderij
lente ui
bieslook
alles voor in te leggen;
knolselderij schillen harde onderkant verwijderen ,door midden snijden en snijd hem in 8 stukken
3 selleriestengels snijd ze doormidden en in repen van een cm of 5
2 tenen knoflook
1 citroen of 2 limoenen schil met een dunschiller repen van de schil er van af en pers het sap uit
150 ml rijstazijn
Doe alles bij elkaar, roer het goed door elkaar en draai regelmatig de stukken knolselderij om ..Laat het minimaal 2 uur staan
Zoete chilidressing
2 rode pepers
5 tenen knoflook
150ml zonnebloemolie
2 en half lepel honing of ahornsiroop
1 lepel rijstazijn
2 lepels ketjap z/a (oorspronkelijk recept staat 60ml= 3 lepels sojasaus dat is erg zout) ik nam ketjap voor het oosterse smaakje
Olie in een pannetje op hoog vuur zetten de in ringen gesneden pepertjes met pitjes en de in plakken gesneden knoflook bak je op hoog vuur in de olie blijf omscheppen tot knoflook bruin is
Haal het met een schuimspaan eruit en leg het op een schotel of bordje en zet aan de kant
Laat de olie afkoelen
Als de olie is afgekoeld neem de helft van de pikante olie en meng het met de rijstazijn, honing of ahornsiroop en ketjap...roer het goed door
Zet het maar even aan de kant
Oven voorverwarmen op 200 graden
bakpapier op de bakplaat en smeer de knolselderijstukken in met een kwast van de chilimarinade en leg de stuken op de bakplaat
plaats hem voor 30 a 40 minuten in de oven tot het mooi bruin gekleurd is
en gaar
Bakplaat uit de oven ,stukken geroosterde knolselderij in een schaal de selleriestengels uit de marinade verdeel je over de groente de zoete chilisaus schud je erover.
en verdeel de gebakken knoflook en peper uit het gerecht knip de bieslook erboven en de lenteui
We gaan lekker eten
Met een salade en we hadden een biefstuk tartaar erbij met een muntsausje van Griekse yoghurt met munt en zwarte peper waar ik sumak over strooide