Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ondertussen weten we wel dat een knolselderij niet alleen lekker is in de erwtensoep..

Lekker als frietjes als puree en nu geroosterd met een lekkere dressing

Ik gebruikte weer een recept van Ottolenghi

Ook om te kijken of het lekker is zonder zout , want er word  wel gekookt met grof zout

En ik pas het wat aan

Ik kan vertellen het is heerlijk zonder zout ...

Neem er de tijd voor het gaat eerst in de marinade

Ottolenghi recept  geeft aan 20 min, in de oven ,vond ik veel te kort 

De stukken knolselderij waren nog veel te hard  ,

Misschien had ik te grote stukken 

Dus houd het zelf ook in te gaten

Ik heb de tijd verdubbeld want ik vind beetgaar tot bijna gaar toch lekkerder

Ik maak  het als hoofdgerecht  voor 2 personen  

 

1 middelgrote knolselderij

lente ui

bieslook


alles voor in te leggen;

 

knolselderij schillen harde onderkant verwijderen ,door midden snijden en snijd hem in 8 stukken

3 selleriestengels snijd ze doormidden en in repen van een cm of 5 

2 tenen knoflook

1 citroen of 2 limoenen schil met een dunschiller repen van de schil  er van af en pers het sap uit

150 ml rijstazijn

Doe alles  bij elkaar, roer het goed door elkaar en draai regelmatig de  stukken knolselderij om ..Laat het minimaal 2 uur staan


Zoete chilidressing

2 rode pepers

5 tenen knoflook

150ml zonnebloemolie

 

2 en half lepel  honing of  ahornsiroop

1 lepel rijstazijn

2 lepels ketjap z/a  (oorspronkelijk recept staat 60ml= 3 lepels sojasaus dat is erg zout) ik nam ketjap voor het oosterse smaakje 

 

Olie in een pannetje op hoog vuur  zetten de in ringen gesneden pepertjes met pitjes en de in plakken gesneden knoflook bak je  op hoog vuur in de olie  blijf omscheppen tot knoflook bruin is

Haal het met een schuimspaan eruit en leg het op een schotel of bordje en zet aan de kant

Laat de olie afkoelen



Als de olie is afgekoeld  neem de helft van de pikante olie  en meng het met de rijstazijn, honing of ahornsiroop en ketjap...roer het goed door

Zet het maar even aan de kant

 

Oven voorverwarmen op 200 graden

bakpapier op de bakplaat en smeer de knolselderijstukken  in met een kwast van de chilimarinade en leg de stuken op de bakplaat

plaats hem voor 30 a 40 minuten in de oven tot het mooi bruin gekleurd is

en gaar

Bakplaat uit de oven ,stukken geroosterde knolselderij in een schaal de  selleriestengels uit de marinade  verdeel je over de groente de zoete chilisaus schud je erover.

en verdeel de gebakken knoflook en peper uit het gerecht  knip de  bieslook erboven en de lenteui 

We gaan lekker eten

Met een salade en we hadden een biefstuk tartaar erbij met een muntsausje van Griekse yoghurt met munt en zwarte peper  waar ik sumak over strooide