Dit is een echt lekker smaakvol gerecht wat ook nog supergezond is,
Ik kan toch echt niet zeggen dat als ik nu kook zonder zout of zonder pakjes dat we met minder smaak eten ,we eten met meer smaak...Veel groente supergezond dus
Vandaag Kabeljauwfilet ,paksoi gewokt en een heerlijk zoetzure saus ,we aten er rijst bij en komkommersalade
Foto`s zo maar weg van de spullen die ik gebruiktheb
Ik neem ook
foto`s altijd als geheugensteuntje
Maar we moeten het zonder doen vandaag.
Daar gaan we voor 2 personen;
Kabeljauwfilet
citroensap
peper
bloem
zonnebloem olie om te bakken
1 grote stronk Paksoi
1 ui
2 tenen knoflook
koriander
peper
paar lepels zoutarme ketjap
Sesamolie om te wokken
Zoetzure saus
2 tenen knoflook
1 ui
1 Spaanse peper
1 rode paprika
2 eetlepels gembersiroop
2 lepels wijnazijn of rijstazijn
1 klein blikje ananas
1 klein blikje tomatenpuree
koriander
peper
Wat water toevoegen als het te dik is.
olijfolie om te bakken
lenteuitjes om er over het eten te strooien
Ik maak eerst de saus klaar.
ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
Tomatenpuree (Delmonte) erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
peper naar smaak en gedroogde koriander
Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
Sesamolie in de wokpan
Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
Ondertussen de kabeljauw bakken
En als alles goed is is alles gelijk klaar , Ik had de komkommersalade ook van tevoren gemaakt.