Home; zoutarme recepten » visgerechten » Paksoi met kabeljauwfilet in zoetzure saus

Dit is een echt lekker smaakvol gerecht wat ook nog supergezond is,

Ik kan toch echt niet zeggen dat als ik nu kook zonder zout of zonder pakjes dat we met minder smaak eten ,we eten met meer smaak...Veel groente supergezond dus

Vandaag Kabeljauwfilet ,paksoi gewokt en een heerlijk zoetzure saus ,we aten er rijst bij en komkommersalade

Foto`s zo maar weg van de spullen die ik gebruikte

Ik neem ook de foto`s altijd als geheugensteuntje

Maar we moeten het zonder doen vandaag.

Daar gaan we voor 2 personen;

Kabeljauwfilet

citroensap

peper

bloem

zonnebloem olie om te bakken


1 grote stronk Paksoi

1 ui

2 tenen knoflook

koriander 

peper

paar lepels zoutarme ketjap

Sesamolie om te wokken


Zoetzure saus

2 tenen knoflook

1 ui

1 Spaanse peper

1 rode paprika

2 eetlepels gembersiroop 

2 lepels wijnazijn of rijstazijn

1 klein blikje ananas 

1 klein blikje tomatenpuree

koriander

peper

Wat water als het te dik is

olijfolie om te bakken

lenteuitjes  om er over  het eten te  strooien


Ik maak eerst de saus klaar

ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie

paprika in blokjes snijden  en in de pan erbij en even mee laten bakken

Tomatenpuree erbij  het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij

peper naar smaak en gedroogde koriander

Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen 

Op het laatst de ananas  erbij en nog even door warmen


De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is

zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door

Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.

Sesamolie in de wokpan

Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis

Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie 

Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met  uien knoflook

Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.

Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur

Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken

Ondertussen de kabeljauw bakken 

En als alles goed is is alles gelijk klaar , Ik had de komkommersalade ook van tevoren gemaakt.