Lekker hachè nu zijn uien niet echt KHA , maar ik gebruik geen bloem en maizena ,dus voor mij is het KHB...want hachè zonder uien bestaat niet.
En je kunt deze hachè natuurlijk ook eten als je niet hoeft af te vallen lekker met aardappels of frieten erbij
Ik maak het een dag van te voren kunnen de smaken goed intrekken .
Wat hebben we nodig 2 personen
350 a 400gr rundvlees (maakt niet uit wat ,wat je zelf het lekkerste vind)
evenveel uien als vlees
4 a 5 sjalotten
3 tenen knoflook
3 a 4 laurierblaadjes
2 theelepels kruidnagelpoeder
1 z/a runderbouillontablet
1 a 2 lepels azijn
olijfolie en of boter om te bakken
goede pan die de oven ik kan
anders een paar uur laten sudderen op het vuur
Vlees een tijdje voor het bakken uit de koeling halen laat op kamertemperatuur komen
Vlees in blokjes snijden,en goed kruiden met peper en kruidnagel poeder.Boter en of olijfolie in de pan als alles is uitgebruist het vlees in de pan ,hoog vuur laat maar lekker bruin worden
Ondertussen uien schillen en grof snijden net als de knoflook.
Als het vlees bruin gebakken is ,de uien en knoflook erbij,laat dit ook maar lekker bruin bakken
geen koud water bij het vlees doen ,maar kokend water anders schrikt het vlees
Bouillontablet en laurierblaadjes erbij en de azijn...maakt het vlees mals
en het vlees en de uien mogen maar net onder het vocht staan
Laat het een kwartiertje pruttelen en de oven op 160 graden zetten
Heb je een goede pan dan kan de hachè de oven in voor 2 uur,wel elke keer even kijken of het niet droog komt te staan dan wat water erbij,
Ik wil het wel wat ingekookt hebben ,er gaat geen bloem of maizena doorheen ,het moet wel dikker worden
Na 2 uur haal ik de pan uit de oven en doe er de sjalotten bij want van de uien vind je niks meer terug.
Ik doe de pan nog even terug in de oven minuut of 20 totdat de sjalotten ook zacht zijn
en lekker dat het is!!! precies zoals ik hem wilde hebben niet te nat dik genoeg kan altijd nog wat water bij
Ik heb het lekker gegeten met bloemkool ,het was ouderwets lekker