Home; zoutarme recepten » Hartige taarten ..filo of bladerdeeg » hartige taart met gehakt ,broccoli champignons en prei

Vandaag ook weer eens uitgepakt met een lekker recept  van een hartige taart van bladerdeeg

Veel groente er in pitig gehakt een volwaardige maaltijd

Ook geen lastig recept ,ik heb hem al uitgeprobeerd en mij is het gelukt ... dan lukt het iedereen


Wat heb je nodig voor 2 personen; ik neem een springvorm om deze bladerdeeg taart in te bakken

 

250 gram gehakt

Bladerdeeg ,ik neem een groot vel uit de koeling van de supermarkt (opgerold)

of anders 6 velletjes bladerdeeg rol het wat uit en plak het vast met wat water

250 gram broccoli

150 gram champignons

1 halve puntpaprika

1 stang prei

1 a 2 rode uien

3 tenen knoflook

2 eieren

half bakje verse roomkaas

handje geraspte  kaas

1 theelepel harissa

1 theelepel ras el hanout

1 lepel Italiaanse gedroogde kruiden

gerookte paprikapoeder

paprikapoeder

peper

olijfolie



Broccoli in roosjes snijden en bijna gaar laten koken

Ondertussen ui en knoflook  schoonmaken en klein snijden

prei in ringen snijden en champignons schoonmaken en in plakken snijden

paprika klein snijden

 

Gehakt rul bakken in olijfolie ,knoflook en ui mee fruiten, als gehakt bruin is  de droge kruiden 

erbij

paprika en champignons erbij en laat meebakken

prei erbij

ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)

Broccoli gaar afgieten en bij het gehaktmengsel doen

de roomkaas erdoor roeren 

Springvorm invetten ,ik doe het altijd met olijfolie

 



De lap bladerdeeg leg je in de spring vorm,prik wat gaatjes in het bladerdeeg met de vork.

Het gehakt groentemengsel  op het bladerdeeg 

2 eieren kloppen  en dat er over schudden

handje geraspte kaas erover en het  overhangende bladerdeeg  naar binnen vouwen

De springvorm kan de oven in voor 20 a 30 minuten even opletten 

Als de taart klaar is, uit de oven nemen ,laat het een paar minuten afkoelen dan kun je de springvorm losmaken.

En ook al heb ik weinig eieren gebruikt, de taart  kan toch gesneden worden en loopt niet uit...

Dat was een dingetje wat ik hoopte 

Wel fijn dan kun je zo`n hartige taart maken zonder  al teveel eieren ..ook geen  crème frache of room alleen wat roomkaas 

WE hebben gesmuld  het is meer dan genoeg  ,er is nog een kwart taart over .

Koud ook lekker voor de volgende dag bij de lunch