Vandaag ook weer eens uitgepakt met een lekker recept van een hartige taart van bladerdeeg
Veel groente er in pitig gehakt een volwaardige maaltijd
Ook geen lastig recept ,ik heb hem al uitgeprobeerd en mij is het gelukt ... dan lukt het iedereen
Wat heb je nodig voor 2 personen; ik neem een springvorm om deze bladerdeeg taart in te bakken
250 gram gehakt
Bladerdeeg ,ik neem een groot vel uit de koeling van de supermarkt (opgerold)
of anders 6 velletjes bladerdeeg rol het wat uit en plak het vast met wat water
250 gram broccoli
150 gram champignons
1 halve puntpaprika
1 stang prei
1 a 2 rode uien
3 tenen knoflook
2 eieren
half bakje verse roomkaas
handje geraspte kaas
1 theelepel harissa
1 theelepel ras el hanout
1 lepel Italiaanse gedroogde kruiden
gerookte paprikapoeder
paprikapoeder
peper
olijfolie
Broccoli in roosjes snijden en bijna gaar laten koken
Ondertussen ui en knoflook schoonmaken en klein snijden
prei in ringen snijden en champignons schoonmaken en in plakken snijden
paprika klein snijden
Gehakt rul bakken in olijfolie ,knoflook en ui mee fruiten, als gehakt bruin is de droge kruiden
erbij
paprika en champignons erbij en laat meebakken
prei erbij
ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden (hete luchtoven)
Broccoli gaar afgieten en bij het gehaktmengsel doen
de roomkaas erdoor roeren
Springvorm invetten ,ik doe het altijd met olijfolie
De lap bladerdeeg leg je in de spring vorm,prik wat gaatjes in het bladerdeeg met de vork.
Het gehakt groentemengsel op het bladerdeeg
2 eieren kloppen en dat er over schudden
handje geraspte kaas erover en het overhangende bladerdeeg naar binnen vouwen
De springvorm kan de oven in voor 20 a 30 minuten even opletten
Als de taart klaar is, uit de oven nemen ,laat het een paar minuten afkoelen dan kun je de springvorm losmaken.
En ook al heb ik weinig eieren gebruikt, de taart kan toch gesneden worden en loopt niet uit...
Dat was een dingetje wat ik hoopte
Wel fijn dan kun je zo`n hartige taart maken zonder al teveel eieren ..ook geen crème frache of room alleen wat roomkaas
WE hebben gesmuld het is meer dan genoeg ,er is nog een kwart taart over .
Koud ook lekker voor de volgende dag bij de lunch