Als je een tijdje KHA of KHB eet ..en je bent nog niet op je streefgewicht wil je toch wel eens iets lekkers
Zoet moet het zijn..en graag met niet teveel koolhydraten
Dus ik ga aan de slag ,ik heb net een silliconencake vorm gekocht
Die moet uitgeprobeerd worden
Ik zal alvast verklappen dat ie LEKKERRRRRRRR is...Veel te lekker!!!
Nog warm maar de helft is al op
hij dampt gewoon nog zie foto
wat hebben we nodig ;
totaal 5 eieren
80 gram kokosmeel
90 gram roomboter
60ml kokosmelk (supermarkt kleine pakjes)
halve theelepel bakpoeder
1 appel
kaneel
1 eetlepel zoetstofpoeder (supermarkt)
1 theelepel vloeibare zoetstof (kruidvatmerk)
Oven voorverwarmen 160 graden hete luchtoven anders 180 graden
cakevorm invetten
appel schillen snijden in blokjes en dan in schaal met de kaneel en de zoetstof even goed door husselen
boter laten smelten
kokosmeel zeven boven schaal en bakpoeder bij elkaar
3 eieren kloppen zoetstof en afgekoelde boter door elkaar kloppen een beetje schuimig en de kokokosmelk erbij.
De kokosmeel kan nu hierbij goed door elkaar kloppen structuur is vrij stevig
proef of het zoet genoeg is er kan nu nog wat bij.
van de andere 2 eieren gebruiken we alleen het eiwit
doe ze in een vetvrije schaal ( schoonmaken met citroen)
En klop de eiwitten stijf ,spatel het dan door het beslag
daarna de appels erbij
Goed omscheppen en het kan in je ingevette cakevorm
heb je geen siliconen vorm doe bakpapier in een cakeblik
En het beslag kan nu de oven in
Half uur tot 40 minuten
na een half uur even met een sate prikker kijken of de koek al gaar is
gaar dan kan hij eruit we gaan een topping maken
Topping
100ml slagroom
2 eetlepels mascarpone
1 theelepel vanille extract vloeibaar
zoetstof
Slagroom kloppen tot het mooi stijf is zoetstof naar smaak
mascarpone met een paar druppels zoetstof en vanille extract door elkaar roeren
en daarna rustig door de slagroom mengen
Nu kun je het mooi opspuiten natuurlijk
maar ik houd er meer van van een lepel er bovenop en de rest in de koelkast
lekker bij de thee of de koffie ...en vlug wegzetten voor hij zo op is
de appelkoek naar een idee van food Quotes verder eigen inbreng