Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Als je een tijdje KHA of KHB eet ..en je bent nog niet op je streefgewicht  wil je toch wel eens iets lekkers 

Zoet moet het zijn..en graag met niet teveel koolhydraten

 

Dus ik ga aan de slag ,ik heb net een silliconencake vorm gekocht

Die moet uitgeprobeerd worden

Ik zal alvast verklappen dat ie LEKKERRRRRRRR is...Veel te lekker!!!

Nog warm maar de helft is al op

hij dampt gewoon nog zie foto


wat hebben we nodig ;

 

totaal 5 eieren

80 gram kokosmeel

90 gram roomboter

60ml kokosmelk  (supermarkt kleine pakjes)

halve theelepel bakpoeder

1 appel

kaneel

1 eetlepel zoetstofpoeder (supermarkt) 

1 theelepel vloeibare zoetstof  (kruidvatmerk)

 

Oven voorverwarmen 160 graden hete luchtoven  anders 180 graden

cakevorm invetten 

 

appel schillen snijden in blokjes  en dan in schaal met de kaneel en de zoetstof even goed door husselen

boter laten smelten 

kokosmeel zeven boven schaal en bakpoeder bij elkaar

3 eieren kloppen zoetstof en afgekoelde boter door elkaar kloppen een beetje schuimig en de kokokosmelk erbij.

De kokosmeel kan nu hierbij goed door elkaar kloppen structuur is vrij stevig

proef of het zoet genoeg is er kan nu nog wat bij.

 

van de andere 2 eieren gebruiken we alleen het eiwit 

doe ze in een vetvrije schaal ( schoonmaken met citroen)

En klop de eiwitten stijf ,spatel  het dan door het beslag

daarna de appels erbij

 Goed omscheppen en het kan in je ingevette  cakevorm  

heb je geen siliconen vorm doe bakpapier in een cakeblik

En het beslag kan nu de oven in 

 Half uur tot 40 minuten

na een half uur even met een sate prikker kijken  of de koek al gaar is

gaar dan kan hij eruit we gaan een topping maken

 



Topping 

100ml slagroom

2 eetlepels  mascarpone

1 theelepel  vanille extract vloeibaar 

zoetstof  

 

Slagroom kloppen tot het mooi stijf is zoetstof naar smaak

mascarpone met  een paar druppels zoetstof en vanille extract door elkaar roeren

en daarna rustig door de slagroom mengen 

Nu kun je het mooi opspuiten natuurlijk

maar ik houd er meer van van een lepel er bovenop en de rest in de koelkast

 



lekker bij de thee of de koffie ...en vlug wegzetten voor hij zo op is


de appelkoek naar een idee van  food Quotes   verder eigen inbreng