Dit is toch lekkerrrrrr!!!! Denk even niet aan koolhydraten of calorieën
Maar alleen van genieten.
Je kunt natuurlijk een pot stoofperen gebruiken ,
Maar zelf stoofpeertjes maken is het lekkerst en dat heb ik gedaan
Ik kook gelijk stoofpeertjes mee voor bij de warme maaltijd
Het is een simpel gerecht om te maken ...iedereen kan het.
Een paar uur van tevoren kun je het maken ..Ik zou het niet een dag van te voren maken dan word de stroopwafel te zacht
Ik maakte het voor 6 dessert schaaltjes
1 pak stroopwafels (ik gebruikte ze niet allemaal)
mini stroopwafels
1 bak mascarpone
250 / 300ml slagroom
suiker naar eigen smaak
6 stoofpeertjes
Handig om een mixer bij de hand te hebben
Ik ga ervan uit dat de stoofpeertjes gekookt zijn
Ik snijd de stroopwafels in kleine stukjes en verdeel ze over de schaaltjes
Slagroomkloppen suiker of zoetstof naar smaak
op het laatst de mascarpone erdoorheen lepelen
Ik mix het daarna even vlug door dan weet ik zeker dat het goed vermengd is
Bovenop de stukjes stroopwafels doen we een flinke lepel slagroommascarpone mengsel stoofpeertjes erbovenop .
Nog een laag slagroommengsel en wat kruim van de stroopwafels en steek er een klein stroopwafeltje in
Zet het een paar uurtjes in de koelkast.
En na een etentje komt dit lekkere dessert op tafel