Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Pindasaus maken we toch zeker zelf ..ik weet niet beter mijn hele leven al gedaan ik eet de kalnt en klare wel eens bij anderen...en dan denk ik ook zo vlug zelf gemaakt en dan zoveel lekkerder en voor ons dan ook  zoutarm.

 

Nu de Surinaamse pindasaus waar we een boemboe maken van de pinda`s die we zelf malen.

Voordeel wat over is kan de diepvries in.

Ik eet amper pinda`s en er lag al een zak een tijd open 

daar maak ik de pindasaus van 

zoutarme pinda`s kun je overal kopen.

 



Keukenmachine of hakselaaar van de staafmixer is wel makkelijk anders de vijzel...dan ben je even zoet.

Wat gaat er allemaal in de hakselaar.

Voor 4 personen 


150 tot 200 gram pinda`s zonder zout

1 a 2 rode pepers met pitjes

5 tenen knoflook

1 sjalot

gember stukje van 1 cm

5 eetlepel zoutarme ketjap

sambal naar smaak (liefst zoutarme)voor nog meer pit

1  a 2 lepels citroensap

zwarte peper naar smaak

Maal het tot een dikke boemboe.



Doe de boemboe zoveel als je nodig denkt te hebben in een pannetje en kokend water erover tot een pindasaus roeren.

Ik heb de helft ingevroren ..altijd handig.