Pindasaus maken we toch zeker zelf ..ik weet niet beter mijn hele leven al gedaan ik eet de kalnt en klare wel eens bij anderen...en dan denk ik ook zo vlug zelf gemaakt en dan zoveel lekkerder en voor ons dan ook zoutarm.
Nu de Surinaamse pindasaus waar we een boemboe maken van de pinda`s die we zelf malen.
Voordeel wat over is kan de diepvries in.
Ik eet amper pinda`s en er lag al een zak een tijd open
daar maak ik de pindasaus van
zoutarme pinda`s kun je overal kopen.
Keukenmachine of hakselaaar van de staafmixer is wel makkelijk anders de vijzel...dan ben je even zoet.
Wat gaat er allemaal in de hakselaar.
Voor 4 personen
150 tot 200 gram pinda`s zonder zout
1 a 2 rode pepers met pitjes
5 tenen knoflook
1 sjalot
gember stukje van 1 cm
5 eetlepel zoutarme ketjap
sambal naar smaak (liefst zoutarme)voor nog meer pit
1 a 2 lepels citroensap
zwarte peper naar smaak
Maal het tot een dikke boemboe.
Doe de boemboe zoveel als je nodig denkt te hebben in een pannetje en kokend water erover tot een pindasaus roeren.
Ik heb de helft ingevroren ..altijd handig.