Gisteren hebben we boerenkoolstampot gegeten en we zijn met zijn tweeën
Zo`n zak gesneden boerenkool is altijd teveel
Heel gezond veel vit C en A Calcium en Magnesium zitten er in boerenkool
Zonde om het weg te gooien ,ik ga er een fritata van maken
Altijd lekker als lunch ..
Het is voor 2 pers. , maar ik maak het voor mezelf voor 2 dagen
Wat heb je nodig
4 eieren
100 a 150 gram boerenkool
1 spaanse peper
2 tenen knoflook
1 sjalot
paar cherrytomaten
1 rondje geitenkaas
1 plak ham in reepjes gesneden
peterselie
peper
paprikapoeder
1 lepel Italiaans gedroogde kruiden
olijfolie om te bakken
ui knoflook en pepertje heel fijn snijden
aanfruiten in de pan met olijfolie
Boerenkool erbij en schep goed door met ui knoflook en pepertje
laat maar 3 a 5 min. meebakken
ondertussen de eieren kloppen met de kruiden
Ei over de boerenkool uitschenken
tomaatjes erop leggen bestrooien met peterselie en de geitenkaas erop verkruimelen
Deksel op de pan tot het ei gegaard is
En dan genieten van een lekkere lunch ;veel groente en het vult goed.
Koud is het de volgende dag ook lekker