ik maakte dit gerecht van alles wat ik nog in huis heb...na een grieperig weekje heb je lekkere trek doe je weinig aan boodschappen en het eten moet vlug klaar zijn ,
niet te lang in de keuken staan
En ik was niet van plan om op het op te schrijven of foto`s te maken
Daar is weinig aan dacht aan besteed...maar het was zo lekker..of het nu komt dor de prei een citroen die ik er boven heb uit geknepen.....alles bij elkaar zo lekker
Alleen al voor mezelf als geheugensteuntje schrijf ik het op
Voor 2 pers.
Ik had 1 varkenshaasje van 260 gram
1 stengel prei
1 bakje champignons
2 tenen knoflook
handje verse basilicumblaadjes
1 citroen veel sap een halve nemen
40 gr geraspte kaas
1 klein bakje crème frache
250 gr macaronie of spaghettie
olijfolie
roomboter
half blokje z/a kippenbouillontablet
peper
gedroogde oregano
uienpoeder
knoflookpoeder
Het is heel vlug klaar
knoflook en prei in dunne ringen snijden
ik doe de varkenshaas in medaillons snijden (ook lekker met kipdijfilet)
water opzetten en pasta koken
Varkenshaas kruiden met peper knoflookpoeder en uienpoeder en oregano
roomboter in de pannen voor de varkenshaas en voor de prei te bakken.
knoflook en prei gelijk bakken even omroeren klein beetje water erbij laat even stomen
champignons in plakjes snijden en mee laten bakken
crème frache erbij
en een paar lepels vocht uit de pan van de pasta (bind ook )
en het citroensap...(ik zeg erbij; naar smaak )
Varkenshaas medaillons bakken in de roomboter het is mals vlees en vlug klaar.
Pasta klaar door romig mengsel scheppen en bestrooien met basilicum
vlees klaar op de pasta neerleggen en geraspte kaas over strooien
Wat olijfolie erover sprenkelen
En klaar is deze heerlijk pasta met vlees
Wij hebben gesmuld