Het is eind februari en ik heb nog hertenpoulet in de diepvriezer, word tijd dat er wat van gemaakt gaat worden
Ik vind rundvlees met bier lekker moet toch ook lekker zijn met hertenvlees
Ik ga het gewoon proberen
Ik heb 6 ons hertenpoulet
2 uien
2 tenen knoflook
1 grote winterwortel
1 flesje donker bier..( ik had kasteelbier 11 % ..het is nog een lekker biertje ook )
1 lepel zoutarme mosterd
1 lepel appelstroop
tak rozemarijn
thym
bakje kastanjechampignons
2oo ml wildfond
2 laurierblaadjes
paar kruidnagels (of kruidnagelpoeder)
30 a 50 gram roomboter
Zwarte peper uit de molen
Roomboter in de pan en de geschild grof gesneden uien langzaam gaar bakken,
knoflook erbij en het vlees hoog vuur aanbakken.... bruin kleuren en niet zwart .
Wortel schoongemaakt en in plakjes erbij.
Het donker bier erbij (alcohol verdampt , je word niet dronken als je het vlees eet).
Mosterd en appelstroop erbij en de kruiden.
roer goed door en de fond erbij .
Het kan nu 2 en half uur zachtjes koken en om het half uur roer je het even door.
Na 2 en half uur deksel van de pan, vuur hoog en even laten inkoken
niet helemaal droog ,het droogt nog wat in als het is afgekoeld.
Champignons erbij en een kwartiertje mee laten bakken.
Je wilt niet weten hoe lekker het ruikt , en de smaak is top!!!
Ik zet het een nachtje weg want dan word de smaak nog intenser.
We eten het met knolselderijpuree en boontjes met champignons.