Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Het is eind februari en ik heb nog hertenpoulet in de diepvriezer, word tijd dat er wat van gemaakt gaat worden

Ik vind rundvlees met bier lekker moet toch ook lekker zijn met hertenvlees

Ik ga het gewoon proberen

 


 Ik heb 6 ons  hertenpoulet

2 uien

2 tenen knoflook

1 grote winterwortel

1 flesje donker bier..( ik had kasteelbier 11 % ..het is nog een lekker biertje ook )

1 lepel zoutarme mosterd 

1 lepel appelstroop

tak rozemarijn

thym

bakje kastanjechampignons

2oo ml wildfond

2 laurierblaadjes 

paar kruidnagels (of kruidnagelpoeder)

30 a 50 gram roomboter

Zwarte peper uit de molen



Roomboter in de pan en de geschild grof gesneden uien langzaam gaar bakken,

knoflook erbij en het vlees hoog vuur aanbakken.... bruin kleuren en niet zwart .

Wortel schoongemaakt en in plakjes erbij.

 

Het donker bier erbij (alcohol verdampt , je word niet dronken als je het vlees eet).

Mosterd en appelstroop erbij en de kruiden.

roer goed door en de fond erbij .

 

Het kan nu 2 en half uur zachtjes koken en om het half uur roer je het even door.

Na 2 en half uur deksel van de pan, vuur hoog en even laten inkoken

niet helemaal droog ,het droogt nog wat in als het is afgekoeld.

Champignons erbij en een kwartiertje mee laten bakken. 

Je wilt niet weten hoe lekker het ruikt , en de smaak is top!!!

Ik zet het een nachtje weg  want dan word de smaak nog intenser.

We eten het met knolselderijpuree en  boontjes met champignons.