Ik vind het zo lekker ,in het buitenland zijn ze goedkoop en eten we ze vaak en kopen we ze vers

Hier koop ik ze meestal vanuit de diepvries

Dat word ontdooien vlug spoelen en droogdeppen en dan vlug de koelkast in

Heb je rauwe garnalen en zijn ze niet schoon ,dan moet je het darmkanaal eruit halen, bij deze die ik had gekocht was het al schoon er was alleen nog een klein schilletje om het staartje ...Dat  vind ik wel makkelijk dan kun je ze heerlijk marineren


Voor de marinade

 

1 pond gamba`s

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper

citroensap 

olijfolie

peterselie en basilicum om het af te maken

Alles mengen door de gamba`s scheppen en een paar uur wegzetten in de koelkast

 


We maken ook nog een schaaltje klaar

met een ander mengsel

1 lepel  z/a ketjap

1 lepel honing

sap halve citroen

1 lepel olijfolie

1 teen knoflook (fijn gesneden

1 mespunt sambal

alles bij elkaar mengen en even wegzetten


Grote wok heet laten worden en doe ik eerst het mengsel ketjap /honing in de pan

Dat laat ik wat indikken

dan gaan de gamba`s in de pan met marinade  even op heel hoog vuur bakken 

In een paar minuten is het klaar

Peterselie en basilicum erover 

En klaar is dit heerlijke gerecht

lekker met een frisse  salade