Ik vind het zo lekker ,in het buitenland zijn ze goedkoop en eten we ze vaak en kopen we ze vers
Hier koop ik ze meestal vanuit de diepvries
Dat word ontdooien vlug spoelen en droogdeppen en dan vlug de koelkast in
Heb je rauwe garnalen en zijn ze niet schoon ,dan moet je het darmkanaal eruit halen, bij deze die ik had gekocht was het al schoon er was alleen nog een klein schilletje om het staartje ...Dat vind ik wel makkelijk dan kun je ze heerlijk marineren
Voor de marinade
1 pond gamba`s
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper
citroensap
olijfolie
peterselie en basilicum om het af te maken
Alles mengen door de gamba`s scheppen en een paar uur wegzetten in de koelkast
We maken ook nog een schaaltje klaar
met een ander mengsel
1 lepel z/a ketjap
1 lepel honing
sap halve citroen
1 lepel olijfolie
1 teen knoflook (fijn gesneden
1 mespunt sambal
alles bij elkaar mengen en even wegzetten
Grote wok heet laten worden en doe ik eerst het mengsel ketjap /honing in de pan
Dat laat ik wat indikken
dan gaan de gamba`s in de pan met marinade even op heel hoog vuur bakken
In een paar minuten is het klaar
Peterselie en basilicum erover
En klaar is dit heerlijke gerecht
lekker met een frisse salade