Een Traybake raar woord ,ik heb al vaker zulke ovengerechten gemaakt en noemde het gewoon ovenschotel of gegegrilde groente met vlees
Maar het heeft een naam dus...het betekent je gebruikt alleen de ovenschotel ...mes en plank ..simpel en makkelijk Traybake dus
Ik ga een Griekse schotel maken met kipfilet veel kruiden veel groente en geitenkaas
het komt ook in mij op omdat de aubergine en paprika echt op moeten vandaag
Voor 2 personen
250 gr kipfilet
1 aubergine
handje champignons
1 rode paprika
1 zoete aardappel
wat cherry tomaatjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 sinaasappel
olijfolie
balsamico-azijn
1 pakje geitenkaas
Verse kruiden ;
Rozemarijn
thym
Dragon
Gedroogde kruiden
peper
gerookte paprikapoeder
gedroogde oregano
chilipoeder
Oven voorverwarmen 200 graden
bakpapier op de bakplaat leggen
kipfilet in 4 stukken snijden en kruiden
leg die in de hoeken van de ovenplaat
Alle groente in stukken snijden en verdeel over de plaat
Sinaasappel in plakken snijden en leg op de kipfilet
Flink strooien met de gedroogde kruiden
de verse kruiden erop
De geitenkaas in stukken gesneden erop
doe 3 lepels olijfolie met 1 lepel balsamico mengen en schud het uit over de schotel
Schaal gaat voor een half uur de oven in
Na een kwartier een beetje met de groente husselen en weer terug de oven in
Als alles gaar is op een bord scheppen lekker met wat Raita
Eet smakelijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb