Lekker en gezond gerecht
vlug klaar, en de naam zegt genoeg.
Linguini e Salmone e frutti di mare
hoe klinkt dat??
Allemaal lekkere ingrediënten bij elkaar
We gaan beginnen;
voor 2 pers;
half pak Linguini (platte spaghettie)
2 stukjes zalmfilet
250 gram zeebanket
2 sjalotjes
5 tenen knoflook
5 trostomaten
1 klein blikje tomatenpuree
half kopje witte wijn
1 zoutarme bouillontablet
tak lavas (maggiplant)
lenteuitjes
Peper uit de molen
chilivlokken uit de molen
klein scheutje kook room
olijfolie om te bakken
Als eerste gaan we alles snijden wat er te snijden valt ,want het gaat allemaal heel vlug
uien, knoflook, en tomaten en als laatste de lente uitjes.
Flinke pan water opzetten voor de linguini
Olijfolie in de pan waar we het grootste gedeelte van de knoflook in aan fruiten,
Uien erin mee laten bakken en de blokjes tomaat erbij doen en mee laten bakken
tomatenpuree erbij peper erover strooien en halve bouillontablet erbij
lavas erbij laat maar pruttelen.
Als water kookt de andere halve bouillontablet in het water doen en de linguini er in tot het gaar is. meestal rond 6 minuten
koekenpan opzetten olijfolie erin en de laatste stukjes knoflook
Zalm in de pan en even meebakken die hebben we al gekruid met peper en aromat
we gaan de zeevruchten ook in de pan bij de zalm meebakken en doen er de witte wijn en peper bij.
Als de linguini klaar is afgieten
wat room bij de tomatensaus doen ..misschien nog wat wijn als het te droog is geworden, even doorroeren de linguini erbij en daarna de zeevruchten er doorheen roeren ,als de garnalen roze zijn geworden zijn de zeevruchten klaar..
We gaan lekker eten het is klaar zalm erbij mmmmmm
Maak jouw eigen website met JouwWeb