Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Salade mediterane met kikkererwten

 

Het ziet er lekker uit en dat is het ook

Zomerse salade ,kun je ook overal bij eten bij de BBQ ,kipgerecht 

met een lekker stokbrood bij de lunch

Vlug klaar en alles zit er in van vitaminen  peulvruchten 

supergezond

  1 blik kikkererwten

  2 tomaten

  halve komkommer

  1 ui

 2 tenen knoflook

peterselie

bieslook

lenteui

2 eetlepels Za-atar

dille

zwarte peper

olijfolie

citroen


Kikkererwten uit blik draaien we om in de zeef en spoelen we goed met koud water ,het meeste zout is er nu uit.

Komkommer schillen en  in vierkantjes of reepjes  snijden 

tomaten in blokjes snijden 

ui in reepjes snijden 

Alles doen we in een schaal en schudden er 2 lepels  Za-atar over..Nu kun  je Za-atar het beste bij een Marokaanse of Turkse winkel kopen ,kost er bijna niks..Ik kocht een zak van een pond voor nog geen  2 euro


Vinagrete maken van

 Sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie ,niet te zuinig 

Heb je 3 eetlepels sap neem dan 6 lepels Olie of iets meer

 2 tenen knoflook heel fijn snijden of raspen

bieslook heel klein knippen

halve lepel dille(gedroogd)

peper erbij en alles goed door elkaar roeren ,even proeven of de smaak naar je zin is anders nog wat toevoegen ..Maar denk erom de Za-atar gaat ook nog veel smaak afgeven  en dan de vinagrete  het over het groentemengsel en lepel het goed door elkaar


 

 

lenteui in reepjes snijden

peterselie fijn snijden 

 en dit erover strooien

Salade is klaar en kan de koelkast in de smaken kunnen nu goed intrekken


Eet smakelijk!!