Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Rundvlees op zijn Z-Afrikaans


Afrikaans rundvlees gerecht ...wat kun je je daar bij voorstellen

,lekker rundvlees gebakken in pindakaas ....

Een frisse dag ,dan vind ik het weer tijd voor een runderstoofpotje.

 

We hebben nodig voor 2 pers.

 

 1pond rundvlees.....

2  grote uien

4 tenen knoflook

1wortel

gemberwortel ongeveer 1 cm

1 blik tomaten puree

pindakaas  4 lepels (zoutarm)

Peper ..

paprikapoeder

Gerookte paprikapoeder

grove chilipeper

 halve liter runderbouillon (tablet zoutarm)

2 laurierbladeren

scheutje azijn.

 

 

Vlees in blokjes snijden..uien en wortel grof snijden 

knoflook heel fijn snijden

In een pan met dikke bodem   4 lepels pindakaas  warm laten worden, er zit genoeg olie in er hoeft verder geen boter of olie meer bij 

Vlees bij de pindakaas en goed doorheen draaien ,we bakken het vlees zo met de pindakaas

Uien en knoflook ook hierbij doen en mee laten bakken en de gesneden gember

Wortels ook nog erbij en tomatenpuree

scheutje azijn ...

 Bouillon van bouillontablet er bij ,

 2 laurierbladeren erbij 

peper ,gerookte paprikapoeder naar smaak...gemalen chilivlokken voor de pit

En dan deksel op de pan en laat het zo`n twee en een half uur sudderen

regelmatig roeren misschien nog tussendoor water toevegen als  de saus te dik word

laat het vlees langzaam gaar pruttelen. 

En zoals elk rundvleesgerecht eten we deze ook weer een dagje later.

Het is goed ingedikt door de uien en pindakaas ,

Je kunt het eten met rijst of aardappelen

Spercieboontjes zijn er lekker bij en een salade.





dag 2 lekker met gebakken aardappels