Verse asperge salade
In het zuiden van Europa krijg je hele fijne groene asperges ze zijn dun ,vlug klaar en super lekker
De asperges maak je schoon door het onderste stuk af te breken ,het breekt vanzelf op de overgang harde en zachte gedeelte,zo heb je nooit een ongaar stukje.
Je kunt ze ook in het wild zelf zoeken in de velden toen ik dat eens deed en er een grote groene slang lag te zonnen ,was dat mijn eerste en laatste poging
Ik heb in de camper geen grote pan dus ik heb ze door midden moeten snijden.
je hoeft ze maar 5 min. te koken en gaar zijn ze ,ik kookte ze met een zoutarme bouillontablet
Asperges af laten koelen
2 tomaten klein snijden gemende peper uit de molen erover ,
citroensap en olijfolie en veel platte peterselie over de tomaten oen
Ik heb nog persillade uit Frankrijk wat ik er over strooi
de afgekoelde asperges erbij en goed doorroeren
lekker met verse vis