Gevulde courgette met groente en mozzarella...en wij aten het met een biefstukje..maar dat kan ook wat anders zijn tartaartje is ook lekker natuurlijk.
1 courgette
1 bakje champignons
ui en 1 teen knoflook
2 stengels bleeksellerie
1 groene paprika
2 zon-gedroogde tomaten
1 mozzarella kaasje
wat korianderblaadjes
olijfolie om te bakken
Kruiden naar smaak ;peper ,chilipoeder ,oosterse kruiden Jonnie-Boer
Courgette uithollen met een lepel
Ik doe hem daarna heel even koken .. uit ervaring weet ik dat ie altijd net te hard blijft...maar moet iedereen zelf weten
Niet langer als 5 min.
Uit het water halen en gelijk onder de koude kraan en droog deppen
Oven voorverwarmen op 200 graden ...in heb een hete lucht mischien in een gewone oven de temperatuur wat hoger
Ui en knoflook fijn snijden en even aanbakken in de olijfolie.
paprika en bleeksellerie klein snijden en in de pan.
Champignons in kleine stukjes snijden en ook bij het mengsel doen en de pulp wat je uit de courgette gehaald heb, zongedroogde tomaatjes klein snijden
Even op hoog vuur alles aanbakken en de kruiden erbij doen
op het laatst de korianderblaadjes.
DE courgette in de ovenschotel die ingevet is
Vullen met het mengsel
Mozzarella in plakjes snijden en verdelen erover
In de oven voor 15 min a 20 min ..tot kaas gesmolten is en bruin begint te worden
Lekker met een stukje mager vlees... je mist geen aardappels of rijst ...maar vind je het lekker ...gebakken aardappeltjes erbij
In Mozzarella zit natuurlijk zout..ik neem maar 1 van de 3 courgettes die je hier ziet liggen en heb die dag nog niks van Natrium binnen gekregen.....heb je al brood gegeten..doe er dan wat Parmezaanse kaas over...of de dag erop...heel goed opletten
Kom je gezellig je aanmelden op mijn groeps F.B. Zoutarm maar wel lekker