Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Gevulde courgette met groente en mozzarella...en wij aten het met een biefstukje..maar dat kan ook wat anders zijn tartaartje is ook lekker natuurlijk.

 

 

 

 

1 courgette

1 bakje champignons

ui en 1 teen knoflook

2 stengels bleeksellerie

1 groene paprika

2 zon-gedroogde tomaten  

1 mozzarella kaasje

wat korianderblaadjes

olijfolie om te bakken 

Kruiden naar smaak ;peper ,chilipoeder ,oosterse kruiden Jonnie-Boer

Courgette uithollen met een lepel

Ik doe hem daarna heel even koken .. uit ervaring weet ik dat ie altijd net te hard  blijft...maar moet iedereen  zelf weten

Niet langer als 5  min.

Uit het water halen en gelijk onder de koude kraan en droog deppen

Oven voorverwarmen op 200 graden ...in heb een hete lucht mischien in een gewone oven de temperatuur wat hoger

Ui en knoflook fijn snijden en even aanbakken in de olijfolie.

paprika en bleeksellerie klein snijden en  in de pan.

Champignons in kleine stukjes snijden en ook bij het mengsel doen en de pulp wat je uit de courgette gehaald heb, zongedroogde tomaatjes klein snijden 

Even op hoog vuur alles aanbakken en de kruiden erbij doen

op het laatst de korianderblaadjes.

DE courgette in de ovenschotel die ingevet is 

Vullen met het mengsel

Mozzarella in plakjes snijden en verdelen erover

In de oven voor 15 min a 20 min ..tot kaas gesmolten is en bruin begint te worden

Lekker met een stukje mager vlees... je mist geen aardappels of rijst ...maar vind je het lekker ...gebakken aardappeltjes erbij 


In Mozzarella zit natuurlijk zout..ik neem maar 1 van de 3 courgettes die je hier ziet liggen en heb  die dag nog niks van Natrium binnen gekregen.....heb je al  brood gegeten..doe er dan wat Parmezaanse kaas over...of de dag erop...heel goed opletten


Kom je gezellig je aanmelden op mijn groeps F.B. Zoutarm maar wel lekker