Lekker hè Sate ,het lekkerst is het van de  BBQ zeker met houtskool

Maar het klinkt gek het is te warm bij ons buiten ,brandende zon tot `s avonds laat

ik ben bij met een klein elektrisch grilletje

daar bak ik ze vandaag op.

In de winter gebruik ik hem ook vaak.


 

 

Vlees marineren we een halve dag of dag van te voren en zetten we in de koelkast

Kipfilet of varkensvlees kun je het zelfde marineren

 

 

 

 

 

Voor 2 pers. als bijgerecht

2.5 ons vlees  kipdijfilet of varkesnvlees

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper(heel fijn snijden)

citroensap 

koriander

paar lepels ketjap zoutarme

djahe

 laos alles een halve theelepel

1 lepel wokolie

Vlees in kleine stukken snijden en alle ingrediënten  bij elkaar en de koeling in

stokjes in water weken verbranden ze niet zo vlug

satè saus alvast klaarmaken



 

 

 

 

We gaan het vlees aan de stokjes rijgen en het grillplaatje aanzetten 


 

 

En dan word er lekker gebakken regelmatig omdraaien en mmm 

wat ruikt dat lekker

En als  het rondom bruin is dan kunnen we de sàte eraf halen


Pindasaus erover en wat sesamzaadjes ...helemaal af