Lekker hè Sate ,het lekkerst is het van de BBQ zeker met houtskool
daar bak ik ze vandaag op.
Vlees marineren we een halve dag of dag van te voren en zetten we in de koelkast
Kipfilet of varkensvlees kun je het zelfde marineren
Voor 2 pers. als bijgerecht
2.5 ons vlees kipdijfilet of varkensvlees
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper(heel fijn snijden)of theelepel sambal
citroensap van halve citroen
koriander
paar lepels ketjap (zoutarme)
djahe
laos alles een halve theelepel
1 theelepel uienpoeder
1 lepel zonnebloemolie
Vlees in kleine stukken snijden en alle ingrediënten bij elkaar en goed door elkaar mengen
en daarna in de koeling
stokjes in water weken ,verbranden ze niet zo vlug
satè saus alvast klaarmaken
We gaan het vlees aan de stokjes rijgen
En de BBQ aan tot het goed gloeit en om en om bakken
Pindasaus erover en wat sesamzaadjes ...helemaal af