Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » pittige 10minuten courgettini met zalm

Rare titel natuurlijk maar het is echt zo vlug klaar ..als je eenmaal begint te bakken ...

neem even de tijd nog om knoflook en ui te hakken de courgette door de spirelli-snijder te halen..en dan gaat het vlug


Ik ben zo blij met deze spirellisnijder



voor 2 pers.

2 courgettes

1 kleine ui

4 tenen knoflook

handje cherry tomaatjes

puntpaprika

1 eetlepel gedroogde kruiden  Versteegen

half theelepeltje chilivlokken

sap halve citroen

peterselie

half kopje kip of groente bouillon

hete saus paar druppels tabasco

 of  shiracha naar smaak...

4 lepels olijfolie

50gr roomboter

 

Zalm 2 stukken

viskruiden

Italiaans gedroogde kruiden

peper

knoflookpoeder

uienpoeder

roomboter 

olijfolie

Groene pesto

Courgette wassen en de uiteinden er af snijden en door de spirellisnijder mooie pasta maken van groente

Knoflook en ui fijn snijden

vis kruiden

pannen op het vuur zetten met de olijfolie en roomboter

laat maar smelten

zalm in de pan 

in de ander pan ui met knoflook even aanfruiten ,

paprika er bij de kruiden de bouillon  ,citroensap en maak maar lekker pittig

Courgettinni in de pan op hoog vuur alles door elkaar scheppen

peterselie fijn snijden en tomaatjes bij de courgettini

 




Zalm is ook klaar die wil ik wat glazig van binnen

Op de zalm doe ik pesto

groene pesto            

Schijfje citroen  erbij ...smullen maar