Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Gegrilde rode bietjes met geitenkaas

Ik heb voorgekookte rode bietjes gekocht en er is geen zout toegevoegd 

Ideaal dus

En heb een lekker gerechtje in mijn hoofd

Kipkluifjes over  van gisteren  en frietjes erbij van knolselderij

Frietjes van knolselderij                       

Makkelijk gerecht dat vlug klaar is ;

belangrijk ; grillpan

 

Neem  rode bietjes zoveel als je nodig denkt te hebben

3 rondjes geitenkaas

rucolasalade 

ui

balsamicocremè

peper

olijfolie om te bakken

 

Dressing rucolasalade 

kruiden ; peper

                  knoflookpoeder

                   uienpoeder

                   3 lepels walnootolie

                   1 lepel citroensap

                   1 lepel balsamicoazijn (blanc)    


Plakken snijden van de rode bietjes

beetje  olijfolie in de pan

als de pan heet is de schijven rode beitjes in de pan en op hoog vuur laten grillen

ondertussen 

Ruccolasalade op de borden

dressing maken en er over heen druppelen ui klein snipperen en over de ruccola.

bieten regelmatig omdraaien

Peper erover strooien naar smaak.

 


Als de rode bieten lekker gegrild zijn uit de pan halen en even laten afkoelen

Ondertussen de geitenkaas brokkelen

de rode bieten eten we lauwwarm...

die leggen we nu op de ruccola  en 

daarboven op de balsamicocrème even rond erop spuiten

geitenkaas erbovenop 

Is echt lekker

Wij hebben gesmuld ervan